Kousnutí hadem oznámila na linku 155 matka uštknutého dítěte. Had měl šestiletou holčičku uštknout na zahradě u domu, kde si hrála. Záchranáři ji převezli do nemocnice, kde zjistili, že se jedná o uštknutí chřestýšem. „Dívka školního věku naštěstí nebyla v ohrožení života, záchranáři byla poskytnuta nezbytné péče a nyní je hospitalizována v motolské nemocnici,“ přiblížila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Ilustrační foto.
Lidí s potvrzeným koronavirem přibylo v kraji nejvíc z celé republiky

Po plazovi od pátečního odpoledne pátrali a stále pátrají policisté, odborníci i dobrovolní hasiči. Zatím bezvýsledně. „Policisté byli na místě včera i dnes, dokumentují veškeré potřebné věci, ohledávají místo, ale zatím nemáme informaci o tom, že by někdo v Jenštějně choval chřestýše nebo jiného nebezpečného hada. Policisté budou ještě dnes vytěžovat další osoby, protože někteří sousedé nebyli doma,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová, podle níž ani krajská hygienická stanice nemá informace o tom, že by někdo v obci choval jedovaté hady.

Podle Richterová by zranění nemělo být vážné, neboť hadi tohoto typu vypouštějí jed až od 12 stupňů Celsia. „Dívka na něj zřejmě šlápla a on se chtěl bránit, tak ji kousl, ale žádný jed nevypustil, neboť na něj byla příliš velká zima,“ dodala policejní mluvčí.