„Pejsci jsou u nás na letním táboře. Jsou tu s kamarády, se kterými si můžou běhat a hrát. Dovolenou tak mají nejen majitelé, ale i samotní pejsci," přiblížila majitelka hotelu Jana Šimáková.

Psí hotel je v tuzemsku stále častěji využívanou službou. Rostoucí zájem potvrdila také Jana Šimáková. „Přes rok máme kapacitu přibližně do pěti pejsků. 
O prázdninách se zvyšuje na čtrnáct. Často nám někdo zavolá s prosbou o hlídání, ale v tu chvíli nemáme místo," řekla.

U ubytovaných psů také záleží na tom, jak si sednou se zbytkem smečky. U těch méně snášenlivých pak zaměstnanci volí individuální přístup. „Hlídáme i agresivnější, nesnášenlivé nebo třeba služební psy. Ti pak mají svůj kotec, aby nedocházelo k rozporům ve smečce. Ven je bereme samostatně," uvedla majitelka.

Večerní sledování televize

Psí hotel v Pískové LhotěZdroj: DENÍK/ Ivana ŠmejdováHotel v Pískové Lhotě nabízí jak dlouhodobá, tak 
i jednodenní ubytování,
a to pro všechna psí plemena.

„Krátká hlídání jsou třeba pro panelákové pejsky, které majitelé nechtějí nechávat doma samotné, když jdou do práce. Co se týká druhé varianty, nejdelší pobyt co jsme tu za těch deset let existence měli, trval tři měsíce. Klienti jsou různí. Náš nejmenší byl trpasličí špic, který vážil necelá dvě kila, největším byla doga. Psy jsme hlídali třeba i herci Petru Rychlému," řekla majitelka hotelu.

Namísto pokojů mají klienti psího hotelu k dispozici kotce, z nichž některé mají výběh s přístřeškem nebo jsou speciálně upravené pro hrabavé a skákavé návštěvníky. Spát ale můžou pohromadě. „Pejsci mají volný přístup k nám do domu, takže se dá říct, že u nás bydlí. Večer se s nimi třeba díváme na televizi," popsala Šimáková.

Jako na letních táborech

Denní aktivita v hotelu je podobná té na běžných letních táborech. „Ráno psi vstanou, jdou běhat s kamarády. Můžou využívat televizní místnost, hudební pokoj nebo křeslo v zahradním domku. Také je bereme na procházky. Po večeři následuje samostatný klid, aby dostatečně strávili večeři," vyjmenovala majitelka hotelu.

Pokud by se vlastníkovi psa na dovolené stýskalo, provozovatelé ho budou o každodenních zážitcích informovat.

Umístění do hotelu má však také svá omezení. Pejsek by měl být zdravý 
a zvyklý na ostatní psy. 
Sebou provozovatelé doporučují psovi zabalit vlastní misku, pelíšek, který by neměl být vypraný, a oblíbené krmení. To proto, aby se klienti v hotelu cítili jako doma a nic jim nenarušilo jejich vlastní dovolenou.

Čtěte také: Dovolená se psem? Hotely mají plno, zájem o jejich služby roste