„Okolo šestnácté hodiny došlo vlivem náhlého, silného poryvu větru k převrácení vodního hradu. Poryv byl tak silný, že po cestě zlomil i jeden ze slunečníků. Plastové domečky, které jsou neupevněné a dvacet metrů od slunečníků, se nepohnuly. Ve vodní části hradu bylo v té chvíli přibližně 1000 litrů vody, ale ani to větru nezabránilo ho převrátit," přiblížil nehodu Libor Černohlávek v prohlášení za Louisiana Ranch.

Jak dále popsal, na hradě v tu chvíli bylo pět dětí. Dvě z nich na spodní ploše a tři ve věži hradu. „Děti ze spodní plochy byly v pořádku, ale i tak jsme doporučili jejich převezení do nemocnice. Tři děti z věže hradu mají drobné pohmožděniny, ale v tuto chvíli máme zprávu od rodičů dvou z nich, že jsou v pořádku. Poslední dítě zůstává na pozorování, naštěstí dle zpráv od maminky vypadá vše dobře," upřesnil Libor Černohlávek.

Nový dětský park na ranči v Církvici.
OBRAZEM: Louisiana Ranch a dětský park otevřeli v Církvici

V úterý 24. července bude park pro veřejnost uzavřený. „Přijede k nám technik OZO (odborně způsobilá osoba k zajišťování úkolů v prevenci rizik), se kterým celý park projdeme. Chceme zvýšit veškerá bezpečnostní opatření. Zdraví a bezpečnost návštěvníků je pro nás na prvním místě. Tuhle událost si budeme ještě dlouho připomínat a uděláme vše proto, aby se neopakovala," dodal Libor Černohlávek.

Terezčin den

Nešťastná událost nic nezměnila na termínu setkání s názvem Terezčin den. Uskuteční se v sobotu 28. července od 10 hodin. Moderátor Slávek Boura postupně uvede zpěváky Pekaře, Leonu Šenkovou, Yvette Gottovou, Aničku Slováčkovou a další.

Malá Terezka se narodila s dětskou mozkovou obrnou a vrozenou genetickou vadou. Celé rodině to obrátilo život naruby, ale co je nejdůležitější – bojují a nevzdávají se. „Jsou pro nás velkou inspirací a zdrojem velkého obdivu. „Terezce věnujeme padesát procent z každé prodané vstupenky a k tomu celoživotní volný vstup pro celou rodinu do našeho parku," předeslal majitel dětského parku Louisiana Ranch.

Místo tragické dopravní nehody na silnici II/125 mezi Malejovicemi a Nechybou.
OBRAZEM: Nehoda u Malejovic skončila smrtí