„Tradičně slaví úspěchy žáci ze středočeských gastronomických škol, skvělí jsou i ti, co navštěvují řemeslné obory,“ připomněl radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO). Upozornil však i na to, jakou radost a hrdost přináší také zastoupení v prestižních celosvětových vědeckých soutěžích. „Jeden ze studentů mladoboleslavského gymnázia se například dostal až do finále soutěže žáků do 20 let Intel ISEF,“ podotkl radní.

Padělek kabelky Prada.
Z padělků značkového zboží nejvíc lákají oblečení a sportovní boty

Na odměny pro žáky a studenty, kteří kraj úspěšně reprezentovali v rozmanitých soutěžích – ať už vědomostních, sportovních, uměleckých nebo dovednostních – vyčlenili členové rady kraje 250 tisíc korun. Čtyři stovky talentovaných mladých Středočechů tak mohly dostat poukázky v hodnotě od 400 do 1000 korun (v závislosti na dosaženém umístění). Na jejich předání došlo ve středu v Obecním domě v Nymburce.

„Někteří studenti a žáci dosáhli opravdu vynikajících úspěchů na soutěžích a přehlídkách vyhlašovaných MŠMT a v dalších talentových soutěžích,“ chválí radní Draxler. „Moc nás těší jejich skvělé výsledky jak v rámci České republiky, tak zejména v mezinárodních projektech,“ konstatoval.

STK - měření emisí. Ilustrační foto.
Kontroly činnosti STK: pokut ubylo a snížila se jejich výše
Policisté odměňovali malé umělce, kteří vědí, jak zpomalit.
Policisté odměňovali malé umělce, kteří vědí, jak zpomalit
Vize rozvoje páteřní silniční sítě ve středních Čechách.
Ulevit středním Čechám by mohl nový dálniční okruh