Připomněla, že budoucí ředitelka vystudovala obor cestovní ruch na fakultě ekonomie Univerzity Mateja Bela v Banské Bystrici. Podle údajů na profesní sociální síti LinkedIn tam složila státní zkoušky z angličtiny a němčiny. Stejný zdroj uvádí, že letos získala inženýrský titul studiem pedagogiky na České zemědělské univerzitě v Praze. Pracovala například ve vedení obchodních oddělení velkých pražských hotelů.

Oslovit mladé i ty starší

„Ve funkci ředitelky SCCR se chce zaměřit na komplexní zviditelnění Středočeského kraje, a to jak pro domácí, tak pro zahraniční turisty,“ tlumočila Kemrová, jaké plány Křečková představila v rámci výběrového řízení.

„Ve své koncepci popsala jak zacílení na mladou generaci, a to například prostřednictvím sociálních sítí a spoluprací s influencery, tak na rodiny s dětmi i starší návštěvníky. Současně by chtěla více využít cestovní kanceláře a konferenční agentury,“ konstatovala mluvčí.

Ilustrační foto.
K úspěchu nových technologií ve zdravotnictví má vést dvouminutové představení

Krajský radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda (Spojenci/TOP 09) nezastírá, že doba je složitá a panuje všeobecná nejistota. „Jak u všech, koho cestovní ruch živí a jsou na něm závislí, tak těch, kdo by rádi jeho služby využívali,“ poznamenal.

„Uvidíme, jak se bude situace v příštích měsících vyvíjet – každopádně můžeme alespoň využít čas pro vylepšení webových stránek, zlepšení komunikace na sociálních sítích, připravit nové jazykové mutace na webu nebo připravit podporu novým typům cestování, jako je glamping, caravaning a podobně,“ naznačil radní, co od krajské turistické centrály očekává.

Jako glamping se označuje luxusní kempování, často se službami na úrovni hotelového resortu. Slovem karavan se pak rozumí nejen obytný přívěs, ale dnes stále častěji spíše „bydlík“ – obytný automobil.

Hledání ředitelky se protáhlo

Centrálu cestovního ruchu označuje Švenda za klíčovou organizaci z hlediska propagace a prezentace regionu. Vývěrové řízení na obsazení ředitelského postu se konalo už na jaře – kdy však nebyl vybrán žádný z kandidátů a konkurz se opakoval. Vítězkou je právě Renáta Křečková.

„Vzešla z tříkolového výběrového řízení jako nejvhodnější adeptka, prokázala schopnost dobré orientace v problematice cestovního ruchu, zejména co se týče propojování obchodních modelů s veřejnou správou,“ ocenil Švenda. S dodatkem, že komise ji radě kraje doporučila jako kandidáta vhodného pro řešení současných úkolů.