ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

Na druhou stranu to koronavirus ještě nevzdává: právě na Příbramsku to vypadalo nadějněji, avšak během uplynulých čtyřiadvaceti hodin tam hygienici zaznamenali dvě nově potvrzená onemocnění. Po jednom pacientovi pak přibylo ještě na Kladensku a Mladoboleslavsku.

Středočechů, kteří aktuálně stůňou kvůli nákaze koronavirem, hygienická stanice v pondělí evidovala 271. S koronavirem se v kraji již vypořádalo 645 lidí, kteří se vyléčili; naopak 21 pacientů zemřelo. Od počátku pandemie hygienici ve středních Čechách evidují již 937 případů onemocnění. K testování indikovali 5383 lidí. Aktuálně platných karantén, které sami vydali, napočítali v pondělí 377.

Ilustrační foto.
Deváťákům, kterým začala škola, chce kraj zajistit dopravu

Nejzasaženější oblastí kraje zůstává Praha-západ, kde se počet aktuálních onemocnění již několik dní nemění: 111. V přepočtu na sto tisíc obyvatel to představuje nemocnost 76,03. S výrazným odstupem následují okresy Beroun (37,34), Praha-východ (25,42) a Benešov (18,24). Nejnižší hodnoty zaznamenaly Rakovnicko (1,80), Kutnohorsko (3,98), Příbramsko (4,36) a Nymbursko (5,01).

Ilustrační foto.
Cestování se už mění, posílení vlaků má přijít za týden