Záchranáři se pochlubili, že jim začíná sloužit nové sanitní vozidlo určené pro Kladno plus dvě auta rychlé lékařské pomoci, která vozí doktory i některé přístroje k pacientům ve vážnějším stavu, kdy je přítomnost lékaře nezbytná. V tomto případě jde o Mercedes-Benz Vito Tourer, který bude sloužit na výjezdové základně v Kladně, a Volkswagen Tiguan s umístěním v Rakovníku.

Pětici doplňují ještě dva servisní vozy: v obou případech se jedná o Volkswagen Crafter. Budou především sloužit mechanikům objíždějícím výjezdové základny záchranářů kvůli zajišťování základního servisu pro sanitky přímo na jejich stanovištích, aby sanitní vozy nebylo nutné odstavit na delší dobu. S nimi se tyto craftery budou moci přátelsky zdravit: i ony takto kdysi sloužily. Nejde totiž o nová auta, ale o upravené někdejší skříňové sanitky, které ve službě pacientům, než z ní byly vyřazeny, už najezdily více než 400 tisíc kilometrů, připomněla mluvčí krajské záchranky Monika Nováková.

Ilustrační foto.
Vánoční tradice nebo kapří masakr? Aktivisté chtějí zakázat prodej živých ryb

Technický náměstek ředitele záchranné služby Roman Chochola oceňuje, že obnova vozového parku organizace se týká i technických automobilů.

„Vozidla jsme pořídili za bezmála 11 milionů korun,“ upřesnila Nováková. S tím, že čtyři pětiny nákladů získala záchranné služba z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů – a zbývajících 20 procent uhradila ze svého fondu investic.