Na nádraží v Kralupech nad Vltavou i v okolí se po celý den koná Středočeský železniční den. K obhlédnutí i ke svezení budou přistaveny nejen historické vlaky, ale i autobusy. Vedle minulosti představí České dráhy také současnost: nabídnou svezení moderními vlakovými jednotkami.

Mnohem víc úsilí k tomu, aby se člověk dostal do pohybu, budou muset vyvinout účastníci Sázavského Samba Maratonu – což je přátelský vodácký závod dvojic. Jede se na dvoumístných plastových kánoích.

Rovněž v sobotu zvala krajská turistická centrála také do Lán, kde Muzeum Tomáše Garriguea Masaryka hostí vinařský festival NeVinné Lány. Ten centrála zařadila mezi top akce měsíce dubna ve Středočeském kraji. Nyní už ale noví zájemci zváni nejsou. Organizátoři hlásí: vyprodáno – a upozorňují, že účast je možná pouze s platnou vstupenkou zakoupenou v předprodeji.

Pro příští týden, který díky státnímu svátku nabídne volný den navíc, Vurbsová nabízí jako tip prvomájový polibek pod rozkvetlým stromem v anglickém parku na zámku Loučeň (1. května), návštěvu jarních hrnčířských trhů i s dřevěnými hračkami a loutkami v Berouně (4. – 5. května) a pivovarský běh Černokostelecká desítka (4. května). K tomuto běhu, který krajská turistická centrála zařadila mezi pětici top akcí měsíce května ve středních Čechách, se pojí i poučení: běžci mají nejvyšší čas zahájit trénink – a začít chodit do hospody pěšky.

Keltské slavnosti - ilustrační foto.
Jaro se u archeologů vítá rejem v keltském stylu
Hasiči zasahovali u nehody kamionů na Pražském okruhu.
Opravy a nehody. Pražský okruh byl uzavřen, na D1 stály kolony