Obě setkání však nebyla o tom, dělit se na příznivce dvou nejpopulárnějších pražských klubů, nýbrž o přiblížení cesty, jak se stát výborným fotbalistou. A v tomto směru měl Antonín Barák, který přijal pozvání čáslavského funkcionáře Miloše Maliny, určitě co říct.

Záložník sešívaných i české reprezentace v rozhovoru s moderátorem Lubošem Hájkem potvrdil, že to má v hlavě srovnané a že jeho postupné fotbalové kroky jsou cílené. Proto se může jednou klidně stát, že Antonín Barák oblékne dres londýnského Arsenalu, tedy klubu, jenž je pro něj srdeční záležitostí.

Čtěte také: Bořek Dočkal prozradil, že v prvním zápase dostal pohlavek od svého táty

Boj o titul? Sparta je ze hry venku

Zatím však chce co nejvíce prospět Slavii Praha v boji o titul a v létě se dobře uvést v italském Udinese, kde už podepsal smlouvu. „Může se stát cokoliv, ale myslím si, že o prvním místě v české lize se rozhodne mezi námi a Plzní. Sparta bodově ztrácí, a co mám zprávy, tak uvnitř klubu nepanuje dobrá atmosféra. Navíc teď angažovali trenéra Petra Radu. Toho jim opravdu přeji," s ironickým úsměvem poznamenal Antonín Barák.

Hodinová debata utekla velmi rychle a posluchači se dozvěděli spoustu dalších zajímavých informací. Například o fotbalových začátcích v Příbrami, kdy tehdy ještě malý Toník vykal svému otci - trenérovi, o prospěšném hostování ve Vlašimi, o současné konkurenci v pražské Slavii, o přestupu do Itálie, o výtečném začátku v české reprezentaci, ale třeba také o únavovém syndromu a o zklamání ze seriálu Vyšehrad kvůli urážce pohodového spoluhráče Milana Škody.

Závěrečná část setkání s Antonínem Barákem ve zcela zaplněné restauraci v čáslavském fotbalovém areálu byla věnována rozdávání slávistických upomínkových předmětů, autogramiádě a společnému fotografování.

Čtěte také: Na nábor mladých talentů se do Čáslavi přijel podívat Bořek Dočkal