Zimní počasí se všemi svými záludnostmi se sice naplno vrátilo už v sobotu a během víkendu asfalt mnohde přímo zbělal, jak intenzivně cestáři solili, avšak s počátkem pracovního týdne se počet havárií výrazně zvýšil. Nakolik jednotlivé bouračky souvisely právě s klouzajícím povrchem vozovek, nicméně zůstává předmětem policejního šetření.

Už před úsvitem se odehrála tragédie na Mladoboleslavsku. Střet dvou osobních aut za namrzlé vozovce u obce Dalovice nepřežila řidička středního věku. Mladšího šoféra druhého vozu odváželi záchranáři do nemocnice s vážnými zraněními. Na pomezí Prahy-západ a Kladenska zatarasila průjezd po dálnici D7 ve směru jízdy od metropole na Slaný srážka autobusu a dvou osobních aut na šestém kilometru u Středokluk. Dva lidé z aut byli zraněni – přičemž jednoho z pacientů museli hasiči vyprošťovat. S vyprošťováním museli hasiči pomáhat také u Ostředku na Benešovsku.

Naštěstí bez zranění, jen s pomačkanými plechy a s vážnými dopravními komplikacemi na příjezdu do Prahy po dálnici D11, se obešel hromadný střet šesti aut na 11. kilometru. Vážnější nehody spojené se zraněním nebo s většími komplikacemi se pak odehrály například na Praze-západ u Mníšku pod Brdy a obce Statenice, v Nehvizdech, Tehově a u obce Předboj na Praze-východ či ve Vlašimi na Benešovsku.

Ilustrační foto.
Počátek obnovy mostu u Brandýsa provázelo nečekaně mizerné počasí
Ilustrační foto.
Kdo obral seniora o nástroje za statisíce korun?