Podle místostarostky Aleny Ženíškové by měl být park zachován. Vzhledem k tomu, že některé ze současných prvků jsou zastaralé či nebezpečné, chce vedení města vybudovat modernější sportoviště.

„Nájemci Junior klubu končí smlouva koncem roku. Budovu jsme si prohlédli a nechali si vypracovat znalecké posudky. I tady dojde k zásadní rekonstrukci tak, aby bylo místo využitelné přes den například rodinami s dětmi. Zároveň chceme zachovat ráz klubu, který je směřovaný na mládež a koncerty," dodala místostarostka.

Podobný stav se týká i nedalekého Junior klubu. I ten by se měl dočkat rozsáhlé opravy.

Návrhy pro nový skatepark

Po prázdninách by tak radní měli mít v rukou studii jak skateparku, tak i hudebního klubu. Návrhem na zlepšení sportoviště může do konce srpna přispět kdokoliv, přičemž může získat vstupenku na akci Příbram jezdí po zadku.

V neděli 28. srpna si Příbramáci od 10 do 17 hodin vychutnají zážitek z vodních radovánek na nejdelší skluzavce, která je v České republice k dispozici. Tři sta metrů dlouhá skluzavka bude zprovozněna na místě, kde byste to ani nečekali - na třídě Osvobození. Vstupenky můžete získat i zadarmo.

Příbram jezdí po zadkuObří nafukovací skluzavka je zábavná atrakce pro téměř všechny věkové kategorie. Zúčastnit se jí mohou děti, teenageři či rodiče. Hlavním cílem projektu je pobavit všechny zúčastněné, postarat se o jedinečné zážitky a vzpomínky. Nedílnou součástí celé akce bude samozřejmě doprovodná show s bohatým programem.

Vstup na akci je povolen od 6 let. Účastníci mladší 10 let musí přijít v doprovodu jednoho z rodičů. Do 15 let věku je potřeba přinést souhlas zákonného zástupce. Cena za celodenní vstupné je při registraci na webu 250 korun, na místě 300 korun.

Město na tuto atrakci poskytne omezené množství volných vstupenek jako odměnu aktivním občanům, kteří se zapojí do projektu Zelená páteř města, konkrétně blízkého okolí Nového rybníka.

„Úplně zadarmo to nebude. Stačí nám přinést nebo poslat kreslené nebo psané návrhy, jak by měl vypadat nový skatepark a multifunkční centrum Junior. Chceme znát názory především naší mládeže, stojíme o jejich nápady a představy," vyzývá k účasti na projektu místostarostka města Příbrami Alena Ženíšková.

Vstupenku na adrenalinovou skluzavkovou akci získá 200 autorů nejlepších kreseb, písemných námětů nebo projektů ohledně revitalizace daného území. Na návrzích mohou pracovat i týmy v maximálním počtu pěti lidí.

Doručení návrhůNávrhy lze zaslat do pátku 19. srpna 2016 na e-mail: alena.zeniskova@pribram.eu nebo osobně doručit do sekretariátu Aleny Ženíškové ve druhém patře radnice v Tyršově ulici 108.

V rámci projektu Zelená páteř má město Příbram nejen se skateparkem a Junior klubem velké plány.

„Máme v úmyslu toto území renovovat, skatepark i Junior klub propojit s areálem Nového rybníka, zvelebit tento nádherný přírodní prostor pro rekreační účely a nalákat sem tak více lidí," doplnil starosta města Příbrami Jindřich Vařeka.

Vyhodnocení a debata o budoucnosti příbramského skateparku a Junior klubu se uskuteční v pátek 26. srpna.

Skatepark a Toadstool ClubSkatepark provozuje Toadstool Club oficiálně od roku 2006, kdy s městem podepsal smlouvu o pronájmu na 10 let. V přípravách na budování areálu a projektu překážek se ale podílel už od roku 1998. V roce 2000 vyrostlo v areálu prvních šest základních překážek, aby se dal areál částečně využívat, přičemž v projektu bylo čtrnáct překážek.

Ačkoliv Toadstool Club si již nebude sortoviště pronajímat , jeho činnost bude stále aktivní a není vyloučeno, že pod jeho záštitou se Příbramáci nějakých akcí dočkají.

Čtěte také: Příbramský skatepark bude modernější, tvrdí radní