K ohni se sjely profesionální jednotky z Řevnic a z Příbrami; z Prahy přijeli na pomoc profesionálové ze stanice v Radotíně. Do akce se zapojili také dobrovolní hasiči: nejen místní z Mníšku a z blízké osady Stříbrná Lhota, ale také z Jíloviště. Vodu do plamenů, které zasáhly celou střechu, hasiči stříkali jak z vnitřku objektu, tak i z výškové techniky. „Na místě je celkem osm cisternových automobilových stříkaček a tři kusy výškové techniky,“ sdělil Deníku Ladislav Holomčík z centrály středočeských hasičů ve chvíli, kdy byl boj s ohněm nejúpornější.

Požár kamionu.
KRIMI MIX: Na Pražském okruhu hořel kamion

Opatřit dostatek vody nebylo jednoduché: cisterny ji musely dovážet kyvadlově z čerpacího stanoviště u hydrantu v Mníšku. Lokalizovat požár, tedy dostat oheň pod kontrolu a zabránit jeho možnému šíření, se hasičům podařilo během padesáti minut. I po další hodině ještě zásah pokračoval – avšak již s menší intenzitou. Po šesté hodině byl zrušen druhý stupeň požárního poplachu. Výšková technika se mohla vrátit na své základny v Příbrami a v Řevnicích – a odjeli i hasiči ze Stříbrné Lhoty. V půl osmé pak už na místě pracovali pouze specialisté na zjišťování příčin požárů. Odjela většina hasičských aut; na místě v rámci takzvané dohlídky zůstal až do deváté večerní místní dobrovolný sbor, aby kontroloval požářiště.

Při požáru se nikomu nic nestalo – a zásah hasičů si nevyžádal ani vážnější dopravní komplikace. Škoda na objektu, jehož restaurační provoz je známý i z televizního pořadu Protřeno, dosahuje podle předběžných odhadů 1,5 milionu korun. Uchránit se hasičům podařilo hodnoty vyčíslené na 15 milionů. Ve spolupráci s experty z Technického ústavu požární ochrany vyšetřovatel určil, že požár zapříčinila technická závada na elektroinstalaci.

 Požár prodejny s elektronikou.
KRIMI MIX: Hořela výpočetní technika. Ohroženi byli i lidé