Opravou, při níž byla nejen rekonstruována vozovka, ale také odstraněny bodové závady, prošlo podle aktuálních údajů krajského úřadu 1,57 kilometru silnice od křižovatky se silnicí II/125 po křižovatku se silnicí III/33514.

„Součástí opravy bylo sejmutí svrchní drnové vrstvy na krajnicích a v příkopech, pročištění a prohloubení příkopů, kácení, napojení hospodářských sjezdů včetně obnovy propustků a rozprostření rekultivační vrstvy na nové svahy zemního tělesa,“ připomněl ředitel středočeské správy silnic Zdeněk Dvořák, že se pracovníci společnosti Swietelsky stavební nesoustřeďovali jen na asfaltový povrch vodovky.

Poslední srpnový den se v Uhlířských Janovicích konalo slavnostní Loučení s létem.
V Uhlířských Janovicích chtějí založit novou tradici

Cena zakázky, dosahující s DPH 41,3 milionu korun, bude uhrazena za pomoci evropských fondů. Z nich má být podle sdělení krajského úřadu zaplaceno 85 procent uznatelných nákladů.

V souvislosti s březnovým předáním staveniště upřesnila Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje na svém webu, že opravy se týkají úseku v délce 1070,5 m od křižovatky se silnicí III/33514 po dopravní značení začátek/konec obce Uhlířské Janovice plus dalších 502 m od zmiňovaného značení po křižovatku se silnicí II/125, kde se nachází i úrovňový železniční přejezd – to vše v celkové ceně 41,1 milionu s DPH.

Archeoden pootevřel okénko do historie.
Archeoden pootevřel okénko do historie