Ve středních Čechách se podle prvotních informací jako první dítě roku 2018 narodil již čtyři minuty po půlnoci chlapeček v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi. Klučina, který měří 52 centimetrů a po porodu mu navážili 3940 gramů, dostal jméno Kryštof. Další v pořadí byly ve středních Čechách holčičky. Čtvrt hodiny před třetí hodinou vykoukla na svět v rakovnické porodnici Kristýnka, jejíž maminka pochází až z Loun; je tedy z Ústecka. Třetím středočeským dítětem nového roku je Anička, která se narodila v mělnické porodnici osm minut po třetí.

V souvislosti s prvními miminky roku se také tradičně vedou debaty o tom, jak je asi přivítají do života města či obce, kde mají maminky trvalé bydliště. Na pozornosti pro své nové občánky leckde myslí celoročně – v případě prvního miminka roku to však přece jen může znamenat jiný pohled. Nezůstává přitom jen u dárečků, kterou miminkům věnují radnice. Šimona, který se loni narodil v 18. minutě nového roku ve Slaném, a jeho maminku navštívila ještě v porodnici hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). Přivezla s sebou nejen dárek v podobě dětské výbavičky, ale také šek na deset tisíc korun.

Také loni patřily k porodnicím, které v rámci středních Čech „bodovaly“ na prvních třech místech, porodnice v Mělníku a v Mladé Boleslavi; miminka se tam narodila v první hodině nového roku. O rok dříve získal středočeské novoroční prvenství Šimon, který přišel na svět 29 minut po půlnoci v Benešově.

Ilustrační snímek.
Veřejná doprava na sklonku roku selhala. Nebylo to poprvé
Požár ve Svárově
Noc oslav na přelomu roku přinesla desítky drobných požárů