"Tentokrát policisté vyrazili do centra města, kde kontrolovali osoby buď přímo na ulici, nebo v provozovnách," uvedla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

Nejprve před diskotékou v Poděbradově ulici provedli strážci zákona kontrolu skupinky osob. Zjistili, že tři dívky a jeden chlapec byli pod vlivem alkoholu. Dále na diskotéce odhalili slečnu a mladého muže, kterým obsluha podala alkoholické nápoje.

U všech výše zmiňovaných dětí byla provedena dechová zkouška, která ukázala hodnoty do jednoho promile alkoholu v dechu. „Všechny případy jsou řešeny jako přestupky a budou postoupeny k vyřízení magistrátu města k projednání," konstatovala mluvčí.

Ohrožování výchovy dítěte

V herně v Poděbradově ulici policisté zadrželi i jiného hříšníka. 

„Šestnáctiletý mladík hrál na výherním hracím automatu, který poskytuje peněžité výhry. Provozovatel herny chlapci umožnil na tomto stroji hrát, aniž by si jakýmkoliv způsobem ověřil jeho skutečný věk. Šestadvacetiletý cizinec tak nyní čelí podezření z přečinu ohrožování výchovy dítěte, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," dodala mluvčí.

Policisté budou v podobných akcích pokračovat i v následujícím období. „Cílem těchto bezpečnostních opatření je zamezit podávání alkoholických nápojů dětem a eliminovat tuto trestnou činnost," řekla Michaela Nováková.

Čtěte také: Prázdniny 
s kocovinou? Péče o děti stojí miliony