Finále, které bude sledovat celý svět, začalo ve 21 hodin. Na akci dohlíží několik stovek policistů spolu s antikonfliktním týmem, policisty na koních, psovody i s leteckou službou.

Na stadionu i v jeho okolí vrcholí přípravy na finále Konfereční ligy UEFA mezi West Ham United a ACF Fiorentina.
Finále Konferenční ligy značně omezilo dopravu v Praze. Přijely tisíce fanoušků

Fanoušci obou týmů se scházeli v centru města již od dopoledních hodin. Mnoho z nich zavítalo na Náměstí republiky, aby si prohlédli podobiznu trofeje pro vítěze Evropské konferenční ligy.

Stovky z nich s týmovými transparenty a ve fotbalových dresech zaplnily Staroměstské náměstí, kde skandovali, popíjeli a zpívali. Po náměstí byly rozmístěné transparenty obou klubů. 

Příznivcům obou týmů se otevřely i fanzóny na Letné a Výstavišti. Italských fanoušků bylo v Holešovicích znařné méně než anglických fanoušků na Letné. Tam před velkoplošnou obrazovkou ve velkém stanu, který byl vyzdobený vlajkami klubu panovala poklidná atmosféra plná zpěvu. 

Na fanoušky dohlíží několik stovek policistů z pořádkové, dopravní a cizinecké policie a kriminální služba.

Fanoušci Florentiny napadli příznivce West Hamu v Rytířské ulici.
Italští fanoušci napadli v centru příznivce West Hamu. Policie zadržela 16 lidí

Dále také členové antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky spolu s kolegy na koních, psovodi a také letecká služba.

Fotbaloví fanoušci v centru Prahy.Fotbaloví fanoušci v centru Prahy.Zdroj: Deník/ Radek Cihla

V 18 hodin se otevřely brány Edenu pro příznivce italského klubu a první fanoušci přišli na stadion. Krátce před sedmou hodinou se sešli na stadionu fanoušci obou týmů.