Jestliže podle údajů hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) dosahovala evidence osob s pozitivním výsledkem testu v sobotu večer 23, znamená to, že počet pacientů s prokázanou nákazou se během jednoho dne zvýšil o pět.

Testovací sada na koronavir (Covid-19). Ilustrační foto
Koronavirus byl potvrzen u zaměstnance Škoda Auto. Další jsou v karanténě

ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Střední Čechy, které jsou nejlidnatějším krajem v zemi, se z pohledu počtu pozitivních případů řadí na třetí příčku v celorepublikovém srovnání. Dlouhodobě „vede“ Praha, kde se počet evidovaných nakažených vyšplhal již na 96, následuje Olomoucký kraj s 31 případy. Ústecký kraj, který zpočátku figuroval na předních pozicích (a dokonce se odtud šířilo onemocnění i do středních Čech) je aktuálně na čtvrté příčce s 18 pacienty. Celostátní statistiky nejčerstvěji evidují 253 pacientů.

Celorepublikově platí, že u dvou pětin pacientů (40 procent) je prokázána nákaza v zahraničí (většinou v rámci lyžařských pobytů) a bezmála u čtvrtiny (23 procent) došlo k přenosu nákazy na území České republiky. U zbytku, který dosahuje bezmála dalších dvou pětin, se neví.

Tisková konference hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové před ředitelstvím Nemocnice Rudolfa a Stefanie  Benešov v neděli 15. března.
Plánované zákroky nemocnice kvůli koronaviru ruší
Ilustrační foto.
Dovolat se hygieně je snazší v pracovní době

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník