ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

Praha je skutečně o řád výš; celorepublikovému srovnání regionů vévodí jednoznačně a dlouhodobě. Střední Čechy ji následují, avšak s výrazným odstupem: pozitivních testů je v kraji evidována méně než polovina pražské úrovně. Následují kraje Olomoucký (362) a Moravskoslezský (351), poté Ústecký (273) a Jihomoravský (245).

Informování cyklistů.
Na srocování lidí dohlédnou i policejní drony

V čele zůstává s výraznějším odskokem hlavní město i v případě porovnání nemocnosti podle přepočtu osob s prokázanou infekcí na sto tisíc obyvatel. V metropoli je to 78,77, Střední Čechy dosahují při tomto přepočtu hodnoty 35,86. Mezi nimi však ještě stojí kraje Olomoucký (57,23) a Karlovarský (47,07). Příliš vzdálen ostatně není ani Ústecký kraj s hodnotou 33,27.

I v rámci kraje jsou však z hlediska nemocnosti výrazné rozdíly. Podle nejnovějších údajů středočeských hygieniků má Praha-západ 50,68, Praha-východ 45,32 a Benešovsko 41,54. Pak se za sebou řadí Kladensko, Mělnicko, Berounsko a Příbramsko. Východ kraje je na tom lépe, když následují Nymbursko, Kolínsko a Mladoboleslavsko. Pak je řada na Rakovnicku s nemocností 16,20 – a jednoznačně nejlépe je na tom Kutnohorsko: 7,96.

Ochranné masky CM-5 a CM-6.
Stovky masek ušetří krajským nemocnicím respirátory

Celorepublikově ministerstvo evidovalo 4091 pozitivních případů. Z těchto pacientů se již 72 vyléčilo; ze středních Čech jich je sedm. Úmrtí eviduje ministerstvo 53 – pět ve Středočeském kraji.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník