Svou roli zřejmě sehrálo, že doprava po svátcích byla klidnější než obvykle: podle intenzity provozu se zdá, že hodně lidí si volno v čase prázdnin ještě prodloužilo. Nejvíc napilno měli silničáři po ránu na celém Kladensku; dále pak v některých částech Rakovnicka, Kutnohorska a Čáslavska – a také v části Benešovska; zejména na sever od Vlašimi.

Ilustrační foto.
V mrazivém ránu cestující vyhlíželi své vlaky marně

Z větších dopravních nehod policisté zaznamenali především havárii osobního auta u Slaného, které čtvrt hodiny po šesté hodině na silnici II. třídy číslo 118 narazilo do svodidel. Tato bouračka se obešla bez zranění – a následky se podařilo vcelku rychle odstranit. Čtvrt hodiny před osmou pak rovněž v kladenském okrese bouralo nákladní auto, a to také na hlavním tahu: na silnici I/16 u Velvar. Po nehodě, jež se stala na průtahu osadou Ješín v zatáčce u místní kapličky, zůstalo místo s opatrností průjezdné.

Jako větší komplikace pro plynulost dopravy se před šestou hodinou ukázaly střety vozidel se srnami. Osobní auto do lesní zvěře narazilo v 5.55 na Mladoboleslavsku; na silnici III. třídy mezi vesnicemi Úhelnice a Násedlnice poblíž obce Kněžmost. I tato nehoda se obešla bez zranění osob. Dokonce neprůjezdný zůstal ve stejné době nakrátko střední jízdní pruh na dálnici D5 ve směru jízdy od Berouna na Prahu. Důvodem byla rozježděná srnka na dálničním kilometru 9,8. Pozůstatky zvířete museli přijet odklidit pracovníci dálniční údržby.

V obci Přišimasy oheň poničil dvě dodávky, čtyři osobní automobily a karavan.
Silvestr nepřinesl hasičům jen požáry a nehody. Tahali také člověka z bahna