Problémy předpokládané nejen na celém území středních Čech a v Praze, ale i v okolí kromě Pardubického kraje, části Královéhradeckého kraje a Vysočiny, podle ní souvisejí s hrozbou náledí a zmrazků, jež se mohou lokálně vytvářet při poklesu teplot pod bod mrazu mezi středeční 21. hodinou a čtvrteční devátou dopolední.

Chodce meteorologové upozorňují na nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí – je tedy třeba chodit opatrně a méně mobilní lidé by dokonce měli omezit vycházení ven – a také řidiče i cestující varují jak před hrozícími problémy v dopravě, tak také před zvýšenou nehodovostí na neošetřených komunikacích. „Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ upozorňuje výstraha meteorologů.

Ilustrační foto
Státní podnik chce zvýšit zájem o zvěřinu. Kde ji v kraji koupíte?

Předběžné varování, jež se bude dále upřesňovat v závislosti na aktualizované předpovědi počasí, pak připomíná, že rozmary povětrnosti mohou zazlobit rovněž v pátek. Konkrétně 21. února mezi druhou a třináctou hodinou, kdy se předběžně očekává silný západní až severozápadní vítr místy s nárazy o rychlosti kolem 20 metrů za sekundu, tedy 70 kilometrů za hodinu.

Zkušenost s nedávným řáděním vichru přitom ukazuje, že za takovýchto podmínek vítr ve velkém láme a vyvrací stromy, takže je schopen způsobit pěknou paseku v lesích, na silnicích, v dopravě i v dodávkách elektřiny – ale také notně škodit přímo v obcích a městech; zejména ničením střech.

ControlArt
Ve středních Čechách vzniká světově unikátní hlídač rezivění
Memorandum o spolupráci na rozvoji 5G sítí ve Středočeském kraji podepsali před týdnem představitel společnosti Samsung Electronics America Terry Halvorsen (s vázankou) a ředidel divize Buseiness Středočeského inovačního centra Martin Brummel.
Při zavádění 5G internetu sázejí Středočeši na spolupráci se Samsungem