Veřejnoprávní stanice reagovala na slova hejtmanky Jaroslava Pokorné Jermanové (ANO). Ta při rozhodování krajských zastupitelů o prodloužení placené spolupráce s Praha TV upozornila, že právě tato regionální televize je jediné médium, jež kraji umožňuje dostat středočeské dění na obrazovky v patřičném rozsahu.

Společnost Praha TV provozující stejnojmennou televizi pracuje pro Středočeský kraj od roku 2017. Krajští zastupitelé schválili pokračování spolupráce do června roku 2022.
Kraj chce mít na obrazovce víc témat každodenního života

„Česká televize se na nás dívá jako na příměstskou oblast Prahy,“ posteskla si hejtmanka. S poznámkou, že ve vysílání televize veřejnoprávní služby zaznamenávají střední Čechy 'propad' proti pozornosti věnované ostatním krajům – což Jermanová přičítá faktu, že střední Čechy nemají krajské město.

S takovýmto pojetím metropolitní oblasti však Česká televize nesouhlasí; odmítá, že by středočeský region stál z nějakého důvodu v pozadí. Plyne to alespoň z vyjádření mluvčí České televize Karolíny Blinkové k pozornosti věnované středočeskému dění v regionálním zpravodajství relace Událostí. „Zastoupení zpráv ze Středočeského kraje je obdobné jako u podobně velkých krajů (Moravskoslezský a Jihomoravský),“ uvedla Blinková.

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová na pietním aktu v Lidicích ve středu 10. června 2020.
Petice na podporu záchranářky: hejtmanka ji skutečně podepsala