Mezi oblasti, které bude projektový tým prioritně řešit, má podle jeho vedoucí Marcely Horčičkové patřit například územní plán města, doprava nebo bezpečnost.

„Původní Program sociálního a ekonomického rozvoje už je zastaralý a je nutné jej aktualizovat. Součástí nového dokumentu bude také akční plán a plán investic, kde dojde na shrnutí konkrétních cílů, kterými se město hodlá v budoucnu zabývat," konstatovala Marcela Horčičková, která je zároveň vedoucí odboru realizace investic a správy majetku.

Moderní parkovací dům pro kola

Aktuální strategický plán bude vedle oprav městských škol a školek obsahovat také dokončení rekonstrukce kralupského centra, jehož dominantou je kostel Nanebevzetí Panny Marie a sv. Václava, rozšíření parkovacích ploch před nádražím a moderní parkovací dům pro kola. Kralupy nad Vltavou nebudou prvním městem, kde mohou cyklisté využít takzvanou cyklověž. V provozu je například v Hradci Králové nebo v Přerově, stavět se má i v Lysé nad Labem.

Podle vedoucí týmu nevycházejí priority plánu pouze z radnice, ale mohou se na nich podílet i občané. „Pohledy lidí, kteří ve městě žijí, nás samozřejmě zajímají. V rámci strategického plánování proto dojde na vytvoření dotazníku, a to s cílem oslovit co největší počet obyvatelů Kralup," uvedla Marcela Horčičková.

Čtěte také: Praha schválila strategický plán rozvoje města do roku 2030