V této době se budou na stránkách Deníku pravidelně objevovat dámy, které našly odvahu a rozhodly se změnit svůj vzhled a styl. Svěří se do rukou týmu profesionálů z týmu Jany Burdové. Čtenáři Deníku budou mít možnost až do února vybírat, která z proměn se podle nich nejvíce povedla.

Na šestý ročník se těší autorka projektu Jana Burdová. „Máme za sebou úžasných pět ročníků Proměn s Deníkem. Za tu dobu jsme pracovali s třiceti ženami. Občas dostávám otázku, většinou od mužů, proč věnujeme pozornost vnějšímu vzhledu, takzvané „parádě" která navíc stojí peníze a čas. Pokud nežijeme v izolaci od okolního světa, nelze dost dobře oddělit jedno od druhého. To, jak vypadáme, ovlivňuje to, jak se cítíme a naopak. Když jsme vyčerpaní a smutní, je to na nás vidět," řekla Jana Burdová.

„V životě každé z nás nastane čas od času moment, kdy se podíváme na sebe do zrcadla a řekneme si: Takhle dál ne, potřebuji změnu. Nejčastěji to bývá proto, že se naše osobnost posouvá určitým směrem. Například se postupem věku stáváme rozhodnější, sebevědomější a ucítíme potřebu to dát najevo i svým vzhledem. Nebo jsme naopak dlouhou dobu všechnu energii věnovali dětem, partnerovi nebo práci a na sebe jsme trochu zapomněli. Zkrátka to jak vypadáme, není v souladu s naším vnitřním já," dodala Jana Burdová.

Začínáme. Jak na to aneb přihlaste seRealizační tým 5. ročníku Proměn s Deníkem.Zdroj: archiv Studia Jana BurdováŠest žen proměníme v průběhu tří měsíců v teplickém kadeřnickém a kosmetickém Studiu Jana Burdová. Šesti dámám pomůžeme cítit se lépe, ozdravíme jim vlasy a pleť, oblékneme je do překrásných šatů módního domu Van Graaf. Domů si odnesou podzimní novinku od firmy Bio-Ionic - fén, který nepoškozuje vlasy. Dále na ně čeká bestseller kosmetiky Redken - Cerafill a pleťová kosmetika Armani. Nakonec si budou moci vyzkoušet práci modelek. V novém stylu je vyfotografuje profesionální fotograf Jan Tůma.

Soutěž Proměny s Deníkem začíná a může se do nich přihlásit každá žena, která by chtěla zažít něco extra a záleží ji nejen na tom, jak vypadá, ale také na dlouhodobé kráse v podobě zdravých vlasů a pleti. Do soutěže se můžete zapojit jednoduchou formou. Pošlete email na adresu promeny6@denik.cz. Uveďte celé jméno, bydliště, přiložte fotografii postavy a obličeje a připište své míry a konfekční velikost. Napište nám krátce svůj příběh o tom, proč byste si proměnu přála. Nezapomeňte na své telefonní číslo. A už se můžete těšit na čtyři dny v rukou profesionálů plné péče o vás.

Ta tvrdí, že změny, ke kterým dojde, musí vycházet z dané osobnosti, kterou proměňují. „Hledáme nesoulad mezi vnějším vzhledem a energií, vycházející zevnitř. Teprve pak navrhujeme změnu stylu účesu, make-upu nebo oděvu. Každou délku i barvu vlasů, stejně jako střih umíme velmi dobře přizpůsobit konkrétnímu tvaru tváře, barvě pleti a očí a dokonce 
i výšce postavy. Na konci práce se změnou vzhledu 
se žena nesmí cítit jako někdo jiný, musí naopak vnímat, že je konečně svá. Když se na změnách shodneme, pokračují v práci kadeřníci 
z mého týmu," naznačila Jana Burdová.

Proměny s Deníkem - objevte vlastní styl a krásu.Zdroj: archiv Studia Jana Burdová

„Nejprve uzdraví vlasy, protože nový odstín barvy na zdravých vlasech drží lépe a nevymývá se. Následuje nejpříjemnější část proměn, ošetření obličeje a zkoušky líčení a také foto-make-upu. Letos to bude již podruhé luxusní kosmetikou Armani a líčit bude opět skvělá facedesignerka Monika Kačerovská společně s naší specialistkou na omlazení obličeje Marcelou Stehlíkovou. Největší zábava začíná v den stylingu. Je to sen každé z nás, být celý jeden den obklopena úžasnými druhy krásného oblečení a zkoušet si ty nejlepší kousky. Spolupracujeme s módním domem Van Graaf," uvedla Jana Burdová.

Pak už proměněnou 
dámu čeká profesionální fotograf Jan Tůma. Ten 
několik let fotografuje české miss a spolupracuje s mnoha magazíny. Každá proměněná dáma se tak může 
těšit na set svých nejlepších fotografií.

Novinkou letošního roku je hlavní cena pro proměnu, která se bude nejvíce líbit čtenářům Deníku - zážitkový víkend v hotelu v Pivovaru Monopol v Teplicích, ve stylu První republiky, a to pro dvě osoby. Proto neváhejte a napište nám. A připište své přání, v čem by vám změna vzhledu mohla pomoci. Těšíme na vás a vaše příběhy. Uvažujete-li o změně svého vzhledu, napište nám.

Čtenářka Deníku hlasovala a vyhrála proměnuDagmar Mončeková z Lovosic, vítězka čtenářského hlasování v 5. ročníku soutěže Proměny s Deníkem - po proměně.Zdroj: archiv Studia Jana BurdováDagmar Mončeková z Lovosic, vítězka čtenářského hlasování v pátém ročníku soutěže Proměn s Deníkem. Kromě zajímavých dárků od partnerů si ve Studiu Jany Burdové v Teplicích vyzkoušela proměnu na vlastní kůži. Výsledek vidíte na fotografiích. „Těšila jsem se, chtěla jsem si proměnu užít. I když je člověk starší, může vypadat dobře. Jsem ráda, že jsem se do toho s Deníkem pustila," sdělila Dagmar Mončeková.