Volební místnosti se poprvé otevřou v pátek 7. října úderem čtrnácté hodiny a voliči budou moci volit do dvaadvacáté hodiny. V sobotu 8. října je pak možnost vhodit hlasovací lístek do volební urny od osmé do čtrnácté hodiny. Poté se jednotlivá volební místa definitivně uzavřou a začne počítání hlasů.

O post v zastupitelstvu Středočeského kraje se uchází z rakovnického regionu celkově jedenačtyřicet kandidátů z celkových 1012 v rámci všech kandidátních listin ve Středočeském kraji. Stejně jako v předchozích volbách, i letos je z Rakovnicka více kandidátů mužů, a to rovných třicet.

Kandidáti z Rakovnicka se nachází v jedenácti politických subjektech z celkových dvaceti v rámci voleb do vedení Středočeského kraje. Nejvíce kandidátů z Rakovnicka je v politických stranách, konkrétně u ČSSD (5), ODS (5), TOP 09 (5), STAN (5). Nejmenší zastoupení je pak v Republikánské straně, kde je jediným zástupcem Jaroslav Porubský. 

Osmnáct uchazečů z Rakovníka

Nejvíce kandidátů z rakovnického okresu je s trvalým pobytem v Rakovníku. Z jedenačtyřiceti kandidátů zmíněné místo trvalého pobytu uvádí osmnáct uchazečů o post v krajském zastupitelstvu.

O polovinu méně uchazečů o hlasy v krajských volbách je z druhého největšího města Nového Strašecí, čtyři kandidáti pocházejí z Řevničova, dva ze Mšece. Po jednom pak mají své zástupce obce Kroučová, Krušovice, Čistá, Kounov, Lišany, Lužná, Pavlíkov a Nesuchyně.

V krajských volbách do zastupitelstva Středočeského kraje kandiduje také osmdesátiletý Zdeněk Šteiger z Rakovníka (Svobodní a Soukromníci). Ten je spolu s Ladislavem Pakostou z Boreče (STAN) nejstarším kandidátem ve Středočeském kraji.

Čtěte také: Berounsko si senátora vybere z osmi kandidátů