„Někteří řidiči nerespektují, že jsou prostory, kde by se parkovat nemělo. Míří i na chodníky, a to i přesto, že parkovacích stání je dost,“ upozornil starosta Hostomic Vít Šťáhlavský.

Podle zástupců města dalším problémem je zvyk lidí, kteří parkují před každým obchodem a místem, které chtějí ve městě navštívit. Jsou řidiči, kteří zaparkují nejprve na poště, pak přejedou k nedaleké radnici, k lékaři a svůj parkovací seriál zakončí ještě u lékárny.

Problémy kamionů?

Lidé chtějí zaparkovat co nejblíže, to ale městu a těm, kteří v něm žijí, rozhodně neprospívá. Připomínky mají i jeho obyvatelé. „Problémy mají kamiony, které odbočují na křižovatce u radnice. Nedaří se jim odbočit tak, aby nevjeli do protisměru,“ upozornil občan Hostomic.

Starosta města na reaguje: „Když nákladní vůz dodrží rychlost a stočí vůz v okamžiku, kdy má, tak se na křižovatce i dvě protijedoucí nákladní auta minou a do protisměru nevjíždějí.“

Revitalizace za 31 milionů

První etapa revitalizace hostomického Tyršova náměstí vyšla na 31 milionů korun. Akci podpořila dotace za Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 9,8 milionu korun. Kromě dešťové kanalizace a parkovacích stání projekt zahrnoval i zmíněnou úpravu chodníků.

Právě poškozené a chybějící chodníky byly v předchozích letech častou kritikou obyvatel města. Lidé se nyní k lékaři dostanou po chodnících a přechodech až ke zmíněné ordinaci lékaře, která se nachází naproti základní škole.

Čtěte také: Proti úpravám Václavského náměstí se odvolal vlastník kabelů