Zatímco od počátku pandemie krajská hygiena ve středních Čechách napočítala 963 nakažených, aktuálně nemocných je 239 pacientů; ve srovnání se středou o 34 méně.

ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

Pokles by mohl být ještě výraznější, kdyby nebylo 13 nově potvrzených případů: hned sedmi na Mělnicku, tří na Praze-západ a po jednom na Benešovsku, Kladensku a Mladoboleslavsku. Hygienici dále ve středních Čechách zaznamenali 21 úmrtí lidí, kteří byli nakaženi koronavirem. V řadě případů šlo nicméně o pacienty ve vyšším věku, z nichž mnozí trpěli hned několika závažnými chronickými onemocněními.

Živnostník, řemeslník - Ilustrační foto
Zpožděný Covid III bude vyhlášen 18. května. Nejprve ho ale projedná vláda

Nejvíce se ve středních Čechách koronavirus rozšířil na Praze-západ, kde je nyní zaznamenáno 85 pacientů s aktuálním onemocněním. Nemocnost v přepočtu na sto tisíc obyvatel zde dosahuje 58,22. Následují Berounsko (s hodnotou 24,54 přepočteného pacienta) a Praha-východ (26.53). Naopak nejnižší nemocnost vykazují Kutnohorsko (1,33), Rakovnicko (1,80) a Nymbursko (4,01) – přičemž okresy Kutná Hora a Rakovník hlásí již jen po jediném aktuálně nemocném pacientovi.

Aktuálně hygienici evidují také 399 platných karantén, jež sami vydali. Ze dne na den jich přibylo 11, když ve středu jich bylo 388. K testování od počátku opatření indikovala hygiena v kraji 5742 lidí.

Vyhlídky na zlepšení či vyléčení svých aktuálních nemocí a výrazné snížení rizika komplikovaného průběhu nákazy koronavirem zajistíme, když se aktivně a hned začneme starat o své zdraví.
Patříte do koronavirem ohrožené skupiny? Jsou způsoby, jak své vyhlídky zlepšit