„Provoz na rychlíkové lince R21 Praha – Mladá Boleslav – Turnov – Tanvald, kterou provozuje Arriva, bude zajištěn podle výlukového jízdního řádu,“ upozornil s tím, že náhradní autobusy budou v Mladé Boleslavi i ve Všetatech zastavovat před nádražními budovami a v Byšicích v autobusové zastávce u pošty.

Ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka upozornil, že z vlaku musí lidé vystoupit ve Všetatech, kde na ně bude čekat autobus. „Ten je doveze až do Mladé Boleslavi, odkud budou pokračovat dále vlakem jako doposud,“ uvedl Nálevka s tím, že v souvislosti s přestupováním mezi vlakem a autobusem mohou rychlíky jezdit se zpožděním.

Parkoviště P+R. Ilustrační foto.
Vize parkovišť P+R: po celém kraji jich bude sto

Týká se to jak rychlíkové linky R21 Praha – Tanvald, tak R22 Kolín – Šluknov, která sice úsekem s výlukou provozu nejede, avšak v Mladé Boleslavi bude zachovávat možnost přestupu. „Cestujícím doporučuji, aby svou cestu plánovali s ohledem na výluku,“ upozornil Nálevka, jenž v úseku ze Všetat do Prahy očekává i čtvrthodinová zdržení.

Ne všech rychlíků se však přestupy z vlaku na autobus budou týkat. Čtyři nejvytíženější víkendové spoje pojedou odklonem, aby do náhradních autobusů nemusely hromadně přestupovat celé davy pasažérů. Jde o vlaky odjíždějící z Prahy na Tanvald v 7.14 a 9.14 hodin a v opačném směru vyjíždějící z Tanvaldu v 15.59 a 17.59 hodin.

Premiér Andrej Babiš po příjezdu na benešovské nádraží.
Nové vlaky? Do pěti let, sliboval na benešovském nádraží ministr Havlíček