Ta působivými fotografiemi i kratičkými texty přibližuje ty největší skvosty po celém kraji. Od památek historických i technických přes unikátní přírodní scenérie až po bohatou kulturní tradici.

Kraj v širším okolí Prahy tak představuje jako ideální region pro poznávací turistiku i pro aktivní trávení volného času – což platí nejen pro návštěvníky odjinud, ale i pro samotné Středočechy.

„Krásná příroda se skalami a jeskyněmi, přehrady na velkých tocích řek, to vše láká k pěší i cykloturistice a vodním sportům. Své si najdou také příznivci golfu nebo agroturismu,“ připomíná úvod nové brožury. „Vydejte se ochutnat produkty místních vinařství a pivovarů, poznejte autentický život na venkově i sklářskou tradici,“ vybízí.

A na doplnění souhrnu pestré nabídky ještě dodává: „Nejen pro fanoušky techniky jsou určeny expozice hornictví, leteckého, železničního a automobilového průmyslu.“

Tím vším se může nechat inspirovat kdokoli – a to skutečně okamžitě. I teď hned; stačí párkrát ťuknout prstem. Brožura soustřeďující ty nejkrásnější z půvabů středních Čech je volně ke stažení na webu Středočeské centrály cestovního ruchu – ZDE.

Kniha "Stavby století ve Středočeském kraji 1918-2018“ představuje 43 staveb, od prvorepublikových majestátních vil až po přehrady, elektrárny nebo nymburské krematorium.
Snesou sídliště v Kladně srovnání s prvorepublikovými vilami?