„S velkou radostí oznamuji, že výše sbírky Zvon pro Jakuba dokonce překročila hranici 600 tisíc korun. Aktuální stav sbírky je nyní 608.863 korun," uvedla.

Stále se však jedná o pouhý základ celé částky 3,5 milionu korun, která je na odlití zvonu Jakub - Maria potřeba. Iniciativa proto i nadále pokračuje ve veřejné sbírce a připravuj další akce které ji podpoří.

Týden pro zvon

„Vyhlášena byla umělecká soutěž pro žáky a studenty kutnohorských škol a školek a v říjnu plánujeme Týden pro zvon, během kterého se uskuteční řada akcí," řekla Malvína Krepsová.

Týden pro zvon bude zahájen bude v neděli 16. října dopoledne slavnostní mší v kostele sv. Jakuba k příležitosti jeho výročí vysvěcení. Odpoledne pak bude patřit Běhu pro zvon. Závod pro všechny věkové kategorie odstartuje u lípy před kostelem a závodníci se už nyní mohou hlásit organizátorům.

Na středu 19. října pak připravuje základní umělecká škola Koncert pro zvon a vše završí výlet do Plzně, kde se před dvěma lety podařilo díky veřejné sbírce pořídit dva nové zvony do katedrály sv. Bartoloměje. „Výlet je určen pro zájemce z široké veřejnosti. Připraven je zajímavý program," dodala Krepsová.

Čtěte také: Hodiny odbily! Oprava kostela svatého Jakuba v Kutné Hoře oficiálně skončila