Informuje o výzvě Evropské komise k podávání žádostí o grant na technologie a řešení, které by mohly pomoci v boji s pandemií koronaviru. Pro rozdělení je k dispozici 164 milionů eur.

ONLINE ke koronaviru najdete ZDE.

„Jde o výzvu Evropské inovační rady (EIC) pro malé a střední firmy a start-upy a je otevřená i pro nemedicínská řešení, která pomohou například s monitoringem, organizací a podobně,“ upřesňuje kraj na svém webu.

Podobné instituce s dobrými nápady, jež už přišly s řadou objevných řešení, ve středních Čechách fungují – a aktuální dotační výzva by pro ně mohla znamenat zajímavou příležitost. Snaha o její využití by si však vyžádala nejenom nápad na vlastní řešení, ale také vskutku mimořádnou akceschopnost.

Tisková konference hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové před ředitelstvím Nemocnice Rudolfa a Stefanie  Benešov v neděli 15. března.
Distribuci roušek kraj připravil. Roušky zatím chybí

Termín je totiž víc než šibeniční, a to i za situace, kdy přihláška prý „není složitá“: uzávěrka příjmu žádostí je stanovena na 17. hodinu bruselského času (jenž je stejný jako u nás) ve středu 18. března. Ostatně – i v Bruselu byla výzva publikována teprve v pátek.

Konzultace či pomoc s přihláškou nabízejí zájemcům ministerstvo průmyslu a obchodu i jím zřizovaná agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, jejichž zástupci jsou v přímém kontaktu se zadavateli v Bruselu. Krajský úřad doporučuje obrátit se přímo Jana Kleslu z ministerstva – a protože v tomto případě platí doslova, že každá minuta může znamenat peníze, zveřejňuje nejen e-mailový kontakt (klesla@mpo.cz), ale i číslo na mobil: 773 105 894.

Speciál s rychlotesty na letišti v Kbelech
V Praze přistál vojenský speciál. Z Číny přivezl tisíce rychlotestů na koronavir

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník