Po návratu traktorů a čtyřkolek se v místním písníku na trati po lesních cestách konaly závody jízdy souměrnosti, které v příjemném chládku sledovala spousta diváků. Fandilo se všem bez rozdílu.

Na hřišti bylo po celý den zajištěno bohaté občerstvení, pochoutkové klobásy z udírny, krkovička, sekaná a hlavně výtečné maso z lorny, které zmizelo v žaludcích návštěvníků během chvilky. To platí i pro pivo několika značek.

Opravdové perly ve sbírce

Veteránská technika a motocykly byly jako vždy vystaveny u obecního úřadu, pro fajnšmekry byly připraveny opravdu krásné kousky, zejména pro milovníky škodovek. „Lipečák Vladimír Toman má ve své sbírce opravdové perly," pochválila obyvatelka obce Jana Valentová.

Vedlejším programem zejména pro děti byla výstava drůbeže, králíků a holubů, ale i malá výtvarná dílnička.

Po závodech byly vyhlášeny výsledky soutěží, ve kterých byly oceněny nejhezčí traktory domácí výroby, nejhezčí traktory tovární výroby a nakonec i nejúspěšnější závodníci v jízdě souměrnosti. Vítězné posádky traktorů dostaly krásné poháry a věcné ceny, které čekaly i na všechny majitele vystavených traktorů.

Počasí jako na objednávku

Počasí vyšlo výborně, a tak není divu, že se sešlo přes tisíc návštěvníků. Začalo pršet až ve chvíli, kdy byla všechna technika i zvířátka už doma pod střechou. Zkrátka jako na objednávku. Lipečáci to na závěr akce ještě roztočili u kláves a harmoniky Jeníka Svobody, tancovali mezi kapkami deště i pod slunečníky v roli deštníků.

„Doufáme, že se všem v Lipci líbilo a přijedou za rok opět na traktory, ale mezitím i na další akce, jež parta Lipečáků chystá," dodala Jana Valentová.

Čtěte také: Rallye veteránů přilákala do Mělníka Němce i Poláky