„Muž zareagoval na inzerát zahraničního serveru a hodlal si zakoupit nabízený automobil tovární značky Škoda Felicia Cabrio, rok výroby 1961, za částku 6200 euro," přiblížila případ policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Podvedenému muži se prostřednictvím emailové komunikace ozval prodejce. Společně se tímto způsobem domluvili, že prodávající vozidlo pošle přes spediční firmu poté, co poškozený odešle na účet této firmy půlku kupní ceny plus polovinu ceny za dopravu.

„Poté co muž poslal na uvedený účet částku 86 tisíc korun, obdržel výzvu k zaplacení doplatku a u prodejce ověřil, že musí zaplatit celou kupní cenu, pro případ, že by vozidlo při pětidenním testování zničil. Poškozený tedy dne 2. září poslal na uvedený účet další částku ve výši 84 tisíc korun," uvedla Marcela Pučelíková.

Rychlý konec komunikace

Vozidlo mělo být muži doručeno v pondělí 5. září, avšak do současné doby nedorazilo. Poškozený se snažil s prodejcem komunikovat, ten již na emaily nereagoval. Internetová stránka spediční firmy zmizela a po jejím opakovaném vyhledávání se objevuje pouze oznámení „chyba 403 nemáte povolení vstupovat 
na tuto stránku".

Bylo zjištěno, že částka 170 tisíc korun, kterou poškozený odeslal za nákup zboží, putovala na zahraniční účet do Velké Británie. Policie apeluje na občany, aby při nákupu zboží prostřednictvím internetu byli vždy obezřetní a snažili se 
o prodejci zjistit co nejvíce informací.

Čtěte také: Chytli se na slevy a pohořeli