Hulická návštěva podle jeho slov nabídne bezplatné prohlídky Vodního domu s představením nádrže Švihov na Želivce, jež pitnou vodou zásobuje Prahu i významnou část středních Čech, a Včelího světa, kde se zase návštěvníci mohou mimo jiné dovědět, že pokud si včelky chtějí něco sdělit, vlastně u toho tancují.

„Nejen děti určitě ocení možnost vyzkoušet si rýžování zlata přímo se skutečným zlatokopem. Ve Včelím světě čekají kromě speciálních komentovaných prohlídek úlů pod vedením včelařských odborníků i dílničky,“ přiblížil Frček nabídku.

Policista. Ilustrační snímek
Policie změří rychlost tam, kde lidé chtěli

Rozmanité programy v různých koutech republiky pořádá ministerstvo po všechny soboty v září, když připravilo pět různých nabídek.

„Dny otevřených dveří patří k našim nejpopulárnějším akcím, v loňském roce na ně zavítalo devatenáct tisíc zájemců,“ připomněla za ministerstvo Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů.

Americký herec Dwayne Johnson.
Nejlépe placeným hercem je opět Dwayne Johnson. Vydělal si téměř dvě miliardy

„Kvůli jarní pandemii letos probíhají ve skromnějším počtu a za zpřísněných hygienických podmínek. Podařilo se nám ale vybrat pět projektů, které zaujmou jak milovníky historie, tak přírody nebo i piva,“ pochlubila se Grabmüllerová. Ve středočeských Hulicích jde o tu přírodu.

Vzhledem k očekávanému velkému zájmu je na některé prohlídky nutná registrace – a hulické programy patří mezi ně. Už nyní si zájemci mohou vybírat hodinu, které by jim vyhovovala, na webu dotaceeu.cz.