Jedním z nich je i František Pokorný z Berouna. „Vsadil jsem si už před půl rokem na Donalda Trumpa. Rozhodl jsem se podle vlastního úsudku, ne podle kurzu. Ale teď se držím za hlavu. Ukazuje se totiž, že robot Clintonová totiž asi vyhraje," svěřil se František Pokorný. Ale podle jeho slov nejde o vysokou sázku, obětoval na vítězství svého favorita sto korun.

Koho vidí v Bílém domě po prezidentských volbách místostarosta Berouna Michal Mišina? „Abych řekl pravdu, nekloním se ani 
k jednomu z těchto dvou kandidátů. Ale pokud bych si musel jednoho z nich vybrat, pak bych se rozhodl pro Hillary Clintonovou. A to hlavně proto, že se mi nelíbí populistické vystupování Donalda Trumpa."

Zděšená starostka Nižbora

Ani jeden z kandidátů na budou hlavu nejmocnějšího státu se nelíbí starostce Nižbora Kateřině Zuskové. „Nejsem nadšená 
z Hillary Clintonové ani 
z Donalda Trumpa. Jsem naprosto zděšená, že tak velká země, jako jsou Spojené státy americké, nedokáže vygenerovat jednoho silného kandidáta. Ale to je problém i Evropy. Přesto bych u USA očekávala, že do tak důležité funkce bude výběr skutečně přijatelnější," uvedla Kateřina Zusková.

Osobně mluvila s několika známými z USA. „Podle nich je problém v celém systému jejich voleb. Nevím, třeba nakonec budeme mile překvapeni, i když tomu moc nevěřím. Osobně bych si ale nevybrala ani z jednoho kandidáta, a kdybych byla americká občanka, tak bych raději k volbám nešla," postavila se k tématu striktně Kateřina Zusková.

Čtěte také: Dva pohledy: Kdo by byl pro Česko lepší? Donald, či Hillary?