Kromě tradičních pochutin prodejci nabízí ovčí sýry, čerstvé pečivo, med, zavařené masné výrobky, květiny, zeleninu, Kršnům dvůr prodává placky a sušenky ze špaldy s indickým kořením i zelňáky.
Nad pivovarských dvorem se vznáší vůně opékaných klobás i bramboráku, k němuž dostane zákazník také poukázku na skutečné pivo Ferdinand.
Na trhu mohli ochutnat jídlo exotické, a přece domácí
Farmářské regionální trhy letos odstartovaly v pivovaru Ferdinand, a pokud se udrží zájem prodejců a hlavně zákazníků, uskuteční se každou sobotu.
Mezi různými druhy pochutin a velikonočním zbožím byla i vyslankyně Krišnova dvora Bradžavání deví dasí, jež nabízela k zakoupeni nebo jen k ochutnání ručně vyrobené pekařské výrobky.
„Vlastní pšenici semeleme na kamenném mlýnku a po smíchání s ovesnými vločkami a třtinovým cukrem vytvoříme těstíčko. Dochucujeme indickým kořením. Placky nebo sušenky bez přidavných látek a éček pečeme v troubě, bez oleje," vysvětlila Bradžavání deví dasí z komunity Krišnova dvora u Postupic.
Na přípravě pokrmů se jich podílí zhruba šest, ostatní pracují na polích nebo v chlévech.
„Do Benešova jezdíme na trhy pokaždé. Jinak prodáváme denně v Praze," dodala členka komunity.