Stávající křižovatku na Červených Vršcích hodlá Ředitelství silnici a dálnic ČR (ŘSD) přestavět  na velkou okružní křižovatku.

„ŘSD zadává kapacitní posouzení okružní křižovatky podle zpracované studie v souvislosti s možnými etapami zprovoznění středočeských  úseků dálnice D3 a jejím zapojením do cílového mimoúrovňového uspořádání předmětného uzlu," uvedla Nina Ledvinová z ŘSD.

Ve směru na Bystřici, zhruba 200 metrů jižněji za stávající křižovatkou U Topolu, je plánovaná další velká okružní křižovatka.

„K ní je na základě doposud  zpracované studie zadávaný investiční záměr," připomněla mluvčí správce silnic a dálnic s tím, že další investicí je přeložka silnice I/3 v Olbramovicích, kde se uskutečňuje výkup pozemků.

„Uvedené stavby by měly být realizované zhruba do roku 2020, ještě před zprovozněním středočeských úseků dálnice D3," upřesnila Nina Ledvinová.

Podle doplněného harmonogramu výstavby dopravní infrastruktury už začala na silnici I/3 dostavba křižovatkové mimoúrovňové větve v Čerčanech u Pyšelky, jež má být hotová do listopadu.

V letošním roce hodlají silničáři ještě na úseku z Benešova do Mirošovic ověřit přeznačení jízdních pruhů na  uspořádání 2+1, k němuž je zpracovávaná dokumentace pro územní rozhodnutí.