Cílem se staly dvě předem vyhlédnuté firmy, přiblížila ve čtvrtek akci na protilehlém pólu středních Čech Michaela Nováková z kladenské policie. Připomněla, že na kontrolu se příslušníci krajského odboru cizinecké policie vydali nejenom společně s dalšími policejními složkami, ale také se zástupci inspektorátu práce a s celníky.

Výsledek? Z 21 kontrolovaných cizinců jich sedm bude muset naši zemi opustit. Důvodem je podle Novákové zaměstnání bez pracovního povolení – a v jednom případě také padělaný doklad. Se všemi, kteří neměli papíry v pořádku, zahájili policisté správní řízení o správním vyhoštění. Žena, která se svůj pravý původ snažila zastřít tím, že předložila zfalšované dokumenty, byla dokonce zajištěna. „Putovala do záchytného zařízení pro cizince. Zároveň s ní byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin padělání a pozměňování veřejné listiny,“ konstatovala Nováková.

Upozornila, že akce Chemik rozhodně nebyla nijak ojedinělá. Podobné kontroly cizinců zaměřené na legálnost pobytu, na zaměstnanost a na ověřování pravosti dokladů budou podle jejích slov pokračovat.

Ilustrační foto
V okolí metropole vzrostl počet evidovaných dopravních nehod i výše škod
Prvních 19 vozů Škoda Superb Ambition s automatickou převodovkou převzali zástupci Policie České republiky od představitelů automobilky Škoda Auto.
Dálnice začnou brázdit nové policejní superby