Slánští patrioti proto zamačkávají slzu, protože jedna z výrazných dominant města nadobro z jeho obrazu zmizela. „Na komín jsem před časem dokonce vylezl s partou ze Svazu českých komínářů a byl to skvělý zážitek. Je to líto nám všem, kteří si Benar pamatujeme z dětství, ale nedá se nic dělat, když je to dnes soukromý areál. Jsem rád, že alespoň sousední park získalo město nedávno do svého majetku a vrátí mu jeho prvorepublikovou podobu,“ řekl Slaňák a zastupitel města Stanislav Berkovec.

Kladenští legionáři se utkali ve střelbě ve Zvoleněvsi.
PODÍVEJTE SE: Kladenští legionáři se utkali ve střelbě ve Zvoleněvsi

Demolice komína se uskutečnila za přísných bezpečnostních opatření a střelmistři a další pověření pracovníci dohlíželi na to, aby vše proběhlo bez újmy na zdraví a majetku. Lidé se nacházeli pouze ve stanovené bezpečné vzdálenosti.

Střelmistr Vladimír Pravda ze společnosti Dekonta Kladenskému deníku potvrdil, že na odstřel komína v Benaru bylo použito 32 kilogramů výbušniny. Osobně má za sebou pětadvacet let v oboru, přesto potvrzuje, že každý odpal je obrovská zodpovědnost a pokaždé znovu cítí trému, jako kdyby to bylo poprvé.