Po bezmála čtyřměsíční pauze se do studia vrátila – nezvykle s šátkem na hlavě, jak mohou zájemci vidět na videu čerstvě nabízeném facebookovým profilem rádia i jejím vlastním – aby se posluchačům svěřila, co se přihodilo. „Něco navíc ve mně bylo, ale nebylo to miminko,“ konstatovala.

Hovoří o velkém nádoru u řečového centra. „Musel z hlavy pryč,“ připomněla, že prodělala náročnou operaci a její léčení stále pokračuje. I tak se však už chce setkávat v éteru svými posluchači. Byť prozatím ne v celém Ranním Kissu od 5.30 do deváté hodiny – ale alespoň hodinu denně.

Změna v jejím životě, jak vypráví, přitom přišla zcela náhle a bez varování: 19. července jela místo do rádia do nemocnice. Odvezla ji záchranka po nočním epileptickém záchvatu. Ten u zdravé a aktivní třicetileté ženy, která obdobné potíže nikdy neměla, překvapí. A když v nemocnici přišel další záchvat, lékaři už tušili, že to je moc zlé. Vyšetření pak jejich obavy potvrdila: nezbytná je náročná operace, u níž se raději moc nahlas nemluví o tom, co bude pak…

Dopadlo to tak, že dnes už si Bára může dělat legraci: v žertu vykládat, že jizvu na hlavě má přece z války. Netají však, že minulé měsíce žádnou srandou nebyly – a i nyní ji ještě čeká „hodně dlouhá cesta“. Už teď ale může poradit, jak podobnou situaci zvládat: s optimismem, úsměvem a pozitivním naladěním. „Nechci být sprostá, ale důležitý je se z toho nepo-,“ pravila do vysílání. Jedním dechem současně ocenila, jakou oporou jí byli její nejbližší – i když připouští, že nastávaly situace, kdy naopak musela být oporou ona jim.

Barbora Tlučhořová.
Za kraj bude mluvit ranní ptáče Bára

Defibrilátor. Ilustrační foto.
Školám chce kraj koupit defibrilátory za deset milionů