Umožnil to příznivý vývoj poruchovosti a nízký počet omezených odběrných míst, informovala Soňa Holingerová ze společnosti ČEZ Distribuce.

Konstatovala, že poté, co se podařilo opravit všechny poruchy na vedení vysokého napětí, zůstaly bez dodávek elektřiny již jen desítky domácností. Ani práce na jejich připojení se však podle očekávání nestanou posledními dozvuky víkendové kalamity, při níž neškodil jen samotný vichr, ale především padající stromy a ulomené větve. „Předpokládáme, že se nám ještě budou hlášeny poruchy na vedení nízkého napětí – mělo by se ale jednat již jen o rekreační objekty, chaty, osady,“ konstatovala Holingerová.

Novou středočeskou hejtmankou se v pátek 18. listopadu 2016 v Praze stala místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jaroslava Jermanová z hnutí ANO.
Středočeská hejtmanka dala Poslanecké sněmovně sbohem, zůstává věrná kraji

Lidem, jichž nemovitosti zůstávají bez proudu, nyní energetici doporučují, aby se především rozhlédli po okolí. Pokud uvidí, že se jinde svítí nebo běží jiné spotřebiče, je na místě především zkontrolovat vlastní jističe. Teprve pak je důvod volat na bezplatnou linku ČEZ Distribuce 800 850 860.

Ta ještě v úterý zažívala pořádný nápor, když dispečink stále evidoval desítky poruch na vedení vysokého napětí. V některých případech to bylo „pořád“ a v jiných „už zas“. Stalo se totiž, že na již opravené vedení znovu padly stromy. Tentokrát to nebylo v důsledku větru, ale vlivem podmáčeného terénu. Ten také komplikoval postup prací, když na řadě míst neumožňoval nasazení těžké techniky.

Ilustrační foto. Městská policie Děčín.
Policie má problém přijmout nové zaměstnance. O práci strážníka lidé nestojí.