Akci na záchranu života odstartoval v půl desáté večer telefonát na linku 158: zjevně nešťastný 49letý muž se svěřil s tím, že se svou životní situaci chystá vyřešit rázně a trvale – skokem do Labe. A udělá to hned. Už stojí na mostě.

Operátor okamžitě dal pokyn k výjezdu hlídce z brandýského oddělení a sám se snažil o vše, co bylo v jeho silách: sebevražedný úmysl muži rozmluvit – každá zoufalá situace má přece řešení – nebo ho alespoň nechat vypovídat a udržovat hovor až do chvíle, kdy dorazí kolegové, kteří budou moci zasáhnout. Ti byli na místě během pár minut. Muž, k němuž spěchali, stál na mostním pilíři u zábradlí. Hleděl na hladinu řeky – a stále ještě hovořil s operátorem tísňové linky.

„Profesionální zákrok,“ přiblížila Hašlová, co následovalo. Ve skoku hlídka muži zabránila. Následovala dechová zkouška, která ukázala, jak moc sebevrah sbíral odvahu ke svému činu. Na displeji se objevila hodnota přesahující tři promile. „Přivolaný lékař na místě rozhodl o převozu muže do zdravotnického zařízení,“ konstatovala policistka.

Shromažďování neplatných dálničních kuponů na čelním skle je nepřijatelné, varuje policie.
Nezapomeňte sloupnout starou známku, upozorňuje policie
Ilustrační foto.
Auto ministerstva obrany neukočíroval třípromilový řidič