Dát kousek přírody pod stromeček je velmi jednoduché! Zakoupením certifikátu zájemci přispějou na sbírku Místo pro přírodu, ze které ČSOP vykupuje pozemky. Ale ne pozemky ledajaké, ale takové, kde se nachází kousek vzácné přírody. Třeba mokřad, prales nebo květnatou louku. Díky této pomoci mají zvířata i rostliny kde žít.

Největším dárkem je tak záchrana míst, která by v budoucnu mohla nenávratně zaniknout. Pokud někdo bude chtít něco navíc, může využít speciální vánoční certifikát včetně příručky s informacemi o zachráněných lokalitách nebo třeba i zakoupit exkurzi na vykoupené místo s odborným průvodcem. Certifikáty se nacházejí v e-shopu na webových stránkách sbírky Místo pro přírodu - ZDE.

Zpestření štědrovečerní hostiny

A jak naplnit misku zvířatům v záchranných stanicích? Jednoduše zakoupením dárkového poukazu na stránkách Zvíře v nouzi - ZDE. Naplnit misku lze přímo ježkům, vydrám, poštolkám nebo veverkám.

Zpestřit štědrovečerní hostinu bude možné i všem pacientům stanic díky certifikátu, prostřednictvím kterého se přispěje na krmivo všem zvířatům bez rozdílu. Lidskou pomocí se tak zraněná či jinak nemocná zvířata mohou rychle zotavit a tím dříve vrátit do přírody. Zakoupené certifikáty budou zájemcům obratem zaslány poštou.

Pokud někoho jedna z kampaní ČSOP zaujala více a rád by ji podpořil, lze přispět na sbírkový účet, třeba přes stránky Daruj správně - ZDE či ZDE. Místo pro přírodu má sbírkový účet: 9999922/0800 a pro Zvíře v nouzi je číslo účtu: 33553322/0800.

Čtěte také: Stanice v Pátku na Nymbursku už přijala 1500 živočichů do své péče