VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jak chutná Vůně jara v restauracích? Zkuste to zjistit…

Praha /FOTOGALERIE/ – Třetí ročník festivalu Vůně jara ze seriálu Festivalů chutí odstartoval v deseti českých restauracích 18. Března. Festival potrvá do 14. dubna. O gastronomické jarní zážitky se postarají netradiční pokrmy, jejichž nedílnou součást tvoří sezónní suroviny.

26.3.2013 AKTUALIZOVÁNO 27.3.2013
SDÍLEJ:

Tobiko - nudle s krevetamiFoto: archiv Intensity

V rámci festivalu budou přihlášené restaurace zákazníkům servírovat speciální tříchodové menu špičkových šéfkuchařů. V hlavní roli budou pokrmy evokující svěžest a atmosféru nadcházejících jarních dní, za 290 Kč.

„Každá restaurace si volí své vlastní menu, vybrané speciality by však neměly být součástí běžné nabídky. Důraz je kladen na rozmanitost chutí a výběr čerstvých sezónních surovin," uvedl Pavel Suchánek z Alakarte.cz, která Festival chutí organizuje.

„Mám rád čerstvou a lehkou kuchyni, proto u nás v rámci festivalu Vůně jara a během velikonočních svátků najdete například krém z čerstvého špenátu a mladých kopřiv s parmazánovými krutony," říká Jan Bušina, šéfkuchař pražského GreenYacht Hotel & Restaurant, a doplňuje: „Jako hlavní chod budete moci ochutnat kukuřičné kuřátko pečené s jarní nádivkou, čerstvými bylinkami, glazovanou karotkou a bramborami Grenaille."

Také ostatní zúčastněné restaurace se opírají při přípravě svých pokrmů o tradiční velikonoční recepty a o recepty z typicky jarních surovin. Například jarní nádivku s kopřivami podávanou s dipem z červené řepy nabídne jako předkrm restaurace Ambroisie. Jako hlavní chod je v menu krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu a drceného pepře servírované s jarním bramborovým salátem a jako dezert domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou.
Na své si přijdou i milovníci exotické kuchyně. Pražský Sushi Point v Dejvicích servíruje japonskou polévku Misoshiru s řasami wakame, jarní cibulkou a tofu jako hlavní chod California roll plněné avokádem, lososem, okurkou a japonskou majonézou, obalené ve třech druzích kaviáru a v bílém sezamu.

Zúčastnit se festivalu lze pouze přes rezervaci na webových stránkách www.vunejara.cz Vyhlédněte si restauraci a její festivalové tříchodové menu a zarezervujte si ho.

Zúčastněné restaurace:

Ambroisie (Praha)
Bibita Nuova (Praha)
Costa Praga (Praha)
Felicita (Brandýs nad Labem)
Grand Restaurant St. Tropéz (Praha)
GreenYacht Hotel & Restaurant (Praha)
Chateau St. Havel (Praha)
Mon Rouge Pif (Praha)
Restaurant Galerie (Praha)
Restaurace Rybárna (Pardubice)
Secret of Raw (Praha)
Sushi Point Dejvice (Praha)

Tobiko (Praha)

Autor: Jiří Macek

26.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Obsluha strojů 22 500 Kč Obsluha ostatních strojů a zařízení na výrobu, zpracování, uchování potravin a příbuzných výrobků Práce v potravinářském provozu, obsluha potravinářských strojů, manipulace s hotovými výrobky. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 22500 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Pracoviště Všechlapy, Požadujeme:, - Manuální zručnost, pečlivost, - Dodržování pracovních postupů s důrazem na čistotu, - Spolehlivost a zodpovědný přístup, - Smysl pro týmovou spolupráci, - Postačuje základní vzdělání, Popis náplně práce:, - Práce v potravinářském provozu , - Balení a manipulace s výrobky, - Měsíční bonusy, Nabízíme: příspěvek na dojíždění, případně svoz z Divišova., , Kontaktovat poprvé e-mailem.. Pracoviště: I love hummus,s.r.o. - všechlapy, 257 26 Divišov. Informace: Denisa Čadilová, +420 778 014 070. Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 18 000 Kč Prodavači potravinářského zboží Prodavači. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dělené směny, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pozice: prodavači, Práce na prodejně potravin, je kombinovaná s historií, i s lyžařských areálem v Kvasejovicích., Vhodné pro uchazeče z okruhu max. 20 km od Sedlce-Prčice., Vzdělání jsme nepsali, protože podstatné je šikovnost, pracovitost, poctivost a chuť se zlepšovat a pomáhat vytvářet Památník na rod pánů erbu růže., Nástup: od 15.10.2018. Mzda: 18 000,- až 22 000,- Kč, Kontakt: Kroužil Petr, tel.: 603 508 195, i osobně, Místo výkonu práce: Vítek z Prčice s.r.o., Komenského č.p. 21, Sedlec, 257 91 Sedlec-Prčice 1. Pracoviště: Vítek z prčice s.r.o., Komenského, č.p. 21, 257 91 Sedlec-Prčice 1. Informace: Petr Kroužil, +420 603 508 195. Výroba - Výroba Montážní dělník 20 000 Kč Montážní dělníci elektrických a energetických zařízení Montážní dělníci elektrických a energetických zařízení. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Pracoviště: Bystřice, Náplň práce: montážní práce ve výstavbě energetických zařízení., Požadavky: výhodou je vzdělání nebo praxe v oblasti elektro a řidičský průkaz sk. B., Nabízíme: zaškolení, dlouhodobé zaměstnání, možnost profesního růstu, zprostředkování ubytování, po zapracování velmi dobré mzdové ohodnocení, benefity. , Místo výkonu práce je Bystřice (Středočeský kraj) a blízká dojezdová vzdálenost. Práce je vhodná i pro absolventy., Bližší informace Vám ráda předá Mgr. Jitka Marková, tel.: 778 746 757. Na Vaše životopisy se těšíme na e-mailové adrese: personalni@elmoz-czech.cz. Pracoviště: Elmoz czech, s.r.o. - provozovna bystřice, Dr. E. Beneše, č.p. 137, 257 51 Bystřice u Benešova. Informace: Jitka Marková, +420 778 746 757. Stavebnictví - Stavebnictví Zedník 15 000 Kč Zedníci (kromě zedníků ohnivzdorného zdiva) Zedník. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Práce i mimo region. Odměna dle výkonu. Možnost výdělku až 30 000 Kč. První kontakt telefonicky.. Pracoviště: Jan heřmánek, 257 65 Čechtice. Informace: Jan Heřmánek, +420 739 245 883.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Nové lékaře netáhnou ani peníze. Pomohou u sester?

Ilustrační foto.

KRÁTCE: V Benešově postaví spojovací komunikaci

OBRAZEM: Votickou Táborskou ulicí už procházejí pěší

Votice - Rekonstrukce Táborské ulice ve Votidích je středem pozornosti nejen obyvatel jižní části města, ale také motoristů. Ti, pokud chtějí zajet do centra, musejí přijet po staré votické silnici od Olbramovic. Z opačné strany, tedy od Jankova, vede provizorní trasa přes zástavbu rodinných domů. Trasa je to ale opravdu nouzová a vhodná pouze pro osobní auta. Jejích řidiči tam ale musí jen velmi opatrně. 

Okresní přebor: Mezno obralo lídra, Jankov poprvé bodoval

Benešovsko - Asi největší překvapení 5. kola okresního přeboru se paradoxně urodilo až v posledním klání víkendu. Do Mezna, které je v domácím prostředí nesmírně silné, zavítaly rozjeté Olbramovice a jejich prohra se spíše neočekávala. Utkání mělo zajímavý průběh a nakonec se radovali domácí. Obě mužstva dohrávala o deseti.

Řádění vichřice na Tachovsku a vstupenky na královský Real: zhlédněte videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pondělí 24. září 2018.

OBRAZEM: Dětí vystavují své práce k stému výročí české státnosti

Benešov - Výstava výtvarných prací „100 let české státnosti“ se koná do 19. říhjna ve výstavní síni Domu dětí a mládeže Benešov. Otevřena je od pondělí do pátku od 8 do 17 hodin. Návštěvníci uvidí portréty slavných osobností, mapy, vlajky, historické dopravní prostředky, letokruhy a korunovační klenoty z keramiky a mnoho dalších zajímavostí z dějin naší republiky.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT