Jeho posláním je mimo jiné podpořit spolupráci mezi výzkumným, podnikatelským a veřejným sektorem a vznik nových inovačních podniků. Žádat o příspěvky na přípravu takovýchto záměrů je možné až do dubna 2022, přičemž k dispozici mohou být částky od 150 tisíc korun do půl milionu. Pravidla programu stanoví, že pokud je žadatelem o dotaci podnikatelský subjekt, může být příspěvek poskytnut do výše maximálně 85 procent výdajů; v případě veřejných (veřejnoprávních) subjektů může podíl dotačních peněz na celkových nákladech v rámci příprav projektu dosahovat až 95 procent.

Krajská hygienická stanice Středočeského kraje, územní pracoviště v Příbrami.
Krajská hygiena hledá šestici nových epidemiologů

Jak se k penězům dostat, může žadatelům poradit seminář konaný prostřednictvím internetu (v době nynějších omezení kvůli šíření koronaviru to ostatně ani jinak nejde). Takzvaný webinář, který pořádá Regionální stálá konference Středočeského kraje, se koná v úterý 3. listopadu. Přihlásit se zájemci mohou také elektronicky – odkaz na registrační formulář najdou na Dotačním portálu Regionální stálé konference Středočeského kraje, na webu krajského úřadu nebo třeba i Středočeského inovačního centra; přímou cestu může nabídnout například odkaz 1url.cz/@inovacni. Přihláška je potřebná vzhledem k tomu, že maximální kapacita webináře je 80 osob. Registrovaní účastníci obdrží konkrétní přihlašovací údaje.

Žádné speciální vybavení není potřeba, plyne z informací Jiřího Kubiše z odboru regionálního rozvoje krajského úřadu. Webinář, který se bude odehrávat v prostředí aplikace Microsoft Teams, může zprostředkovat běžný počítač připojený k internetu: notebook nebo stolní počítač s možností poslechu zvuku (a ideálně i s mikrofonem). Cokoli instalovat není zapotřebí; účastníci se přihlásí běžným webovým prohlížečem, který standardně využívají.