Na úterní odpoledne krajský úřad společně s Regionální stálou konferencí Středočeského kraje chystá pro starosty a jejich týmy webinář, do jehož programu byla zařazena i další témata, jež pálí obce i občany: jak si poradit s autovraky v ulicích, které nejen hyzdí prostředí a přitahují nenechavce, ale také zabírají parkovací místa, a plány na dopravní stavby. V tomto případě přijde řeč na to, jaké akce financované z evropských i národních dotací mají šanci, že na ně v dohledné době přijde řada.

Ilustrační foto.
Asfaltové záplaty po výkopech pro kanalizaci? Příště už ne!

V přímém přenosu může webinář sledovat kterýkoli zájemce, aniž by se musel kamkoli přihlašovat či registrovat, něco instalovat nebo nastavovat. Stačí počítač připojený k internetu – nebo klidně mobilní telefon – a využití odkazu vimeo.com/547390063. Vysílání se uskuteční 18. května v době od 14 do zhruba 16 hodin.

Během dvouhodinového přenosu mohou účastníci psát své dotazy přímo v rámci videoplatformy do komentářů – ptát se ale lze i s předstihem: se zasláním dotazů na e-mailovou adresu bejlovec@kr-s.cz. Záznam webináře – pochopitelně již bez možnosti ptát se řečníků – následně nabídne ke zhlédnutí YouTube kanál Středočeského kraje.

Kdo promluví k problémům dopravy?
* Za politiky:
- Martin Kupka (ODS), statutární náměstek hejtmanky s kompetencí pro oblast silniční dopravy
* Za Krajský úřad Středočeského kraje:
- Zdeněk Škaloud, vedoucí odboru dopravy
- Jiří Bejlovec, vedoucí oddělení pozemních komunikací
- Patricie Šampalíková – odborná referentka pro oblast dopravně správních agend
* Za Krajskou správu a údržbu silnic Středočeského kraje:
- Jan Lichtneger, ředitel
- Aleš Čermák, náměstek ředitele pro oblast investic

Zdroj: Krajský úřad Středočeského kraje