Návštěvníci ho najdou podle označení VH336, připomněla v úterý za krajskou turistikou centrálu Lucie Vurbsová. Nepřehlédnutelné v pestrosti veletržní nabídky má být středočeské zastoupení právě díky přítomnosti kreslené postavy Karlíka, odkazujícího na rezervaci divokých koní, zubrů a praturů u Milovic na Nymbursku. Součástí stánku je i fotokoutek, který příchozím nabídne třeba právě pastvinu s Karlíkem – ale i možnost pomyslně se přenést na Kutnohorsko: do zámecké zahrady ve Žlebech. V době otevření pak lze jít veletržními expozicemi ke střením Čechám i po sluchu: zahraje historická kapela Peregrin.

Kraj se na veletrhu představí nejen z pohledu cestovního ruchu, ale i nabídkou gastronomie a jako region obchodních příležitostí, připomněla ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu Markéta Wernerová. „Střední Čechy jsou zajímavá turistická destinace, která se pyšní rozmanitou škálou historických, kulturních, přírodních i technických památek – a vyžitím jak pro rodiny s dětmi, tak party kamarádů nebo zamilované páry,“ zdůraznila pestrost nabídky.

S jejím přiblížením pomáhá třeba právě pratur Karlík – postavička tohoto maskota nejen provází brožurou Za zvířátky do středních Čech, ale objevuje se i v dalších propagačních materiálech (zvláště těch zacílených především na rodiny s dětmi). Nechybí ani na webových stránkách krajské turistické centrály www.centralbohemia.cz, které nyní vypadají úplně jinak, než ještě před pár dny: zcela změnily grafickou podobu.

Další novinkou, s níž se zájemci mohou seznámit jak na webu, tak na veletržním stánku (a rovněž ve středočeském infocentru v Husově ulici v centru Prahy), je nabídka putování po dvou desítkách středočeských pivovarů, kde lze vidět a začít ledacos: od ochutnávek a exkurzí ve výrobních provozech až po relax v podobě pivních lázní. Chybět ale nemohou ani již osvědčená a stále atraktivní lákadla: luxusní zámecké hotely i stylové ubytování s rodinnou atmosférou či mapa s putováním Posázavím po stopách středověkého příběhu z počítačové hry Kingdom Come: Deliverance.

Ilustrační foto.
Na sportování mládeže pošle kraj statisíce i miliony
Ilustrační foto
Boj se včelím morem kraj podpoří částkou 1,5 milionu korun