Pouze páteční nárůst představuje 27 případů. Nadále se potvrzuje, že na postupu je nákaza zejména v nejbližším okolí hlavního města; to představuje dlouhodobý trend. V pátek zaznamenali hygienici na Praze-východ sedm nových pacientů a na Praze-západ pět. Dále na Kladensku čtyři, na Berounsku tři, po dvou na Benešovsku, Mělnicku a Mladoboleslavsku – a o zbývající dva se ve statistikách podělily Kutnohorsko a Nymbursko.

Středočeští profesionální hasiči převzali tři nové cisterny na podvozku Tatra.
Nové cisterny hasičů umějí hasit i bez obsluhy

Po 42 aktuálně nakažených mají nyní Kutnohorsko a Praha-západ. Liší se však nemocností přepočtenou na sto tisíc obyvatel. Zatímco Kutnohorsko dosahuje hodnoty 55,73, lidnatější Praha-západ 28,77. Praha-východ s 41 nakaženými má nemocnost 22,66. Vyšší hodnoty, 33,23 dosahuje Mělnicko, byť tamější počet nemocných nepřekročil čtyři desítky: aktuálně jich je 36. Jediným středočeským okresem bez potvrzené nákazy je nyní Rakovník. Dva pacienti zůstávají na Příbramsku, tři eviduje Mladoboleslavsko. Protože se na Kutnohorsku podařilo zvládnout církvické ohnisko nákazy, hygienici pro celý okres zrušili mimořádná opatření.

Vlastní zkušenost s nákazou koronavirem má od počátku pandemie už bezmála patnáct stovek Středočechů: je jich 1491. Z nich se již 1226 vyléčilo. Pětadvacet lidí v kraji s koronavirem zemřelo.