„Na výjezdu z Kolína směr Hradišťko, Velký Osek byla na velmi frekventované cyklostezce, poblíž křižovatky Veltrubská - Zličská, umístěná veřejná pumpa pro cyklisty," prozradil Rudolf Bernart ze společnosti, která pumpu instalovala. 

Podle jeho slov se instalace uskutečnila za úsměvu a pomoci místních, kteří přispěchali s hrabičkami a košťaty na pomoc při závěrečném úklidu.

Osvědčená multifunkční hlava

Pumpa je jednoduché mechanické zařízení pro každodenní použití na dohuštění pneumatik jízdních kol, kočárků nebo i například invalidních vozíků. Koncovka pumpy je osvědčená multifunkční hlava, která díky dvěma otvorům různých velikostí obsáhne všechny typy ventilků.

Veřejná pumpa je vybavena návodem k použití a její obsluha je velice jednoduchá pro všechny věkové kategorie cyklistů, cyklistek i ostatních uživatelů.

Veřejné pumpy již v několika městech v republice jsou. Nechybí například v Poděbradech na místě zvaném U Lupiče za zdymadlem. Tedy přímo na Labské cyklotrase a naučené stezce Huslík. Kolo si lze dohustit také v Hradci Králové nebo v Třinci.

Čtěte také: Kraj se stane investorem další části cyklostezky na Nymbursku