Takzvané technické pomoci, kam spadá většina zásahů spojených s nápravou následků silného větru, byly 104. Z toho se v 68 případech jednalo o odklízení spadlých stromů a 32 bylo případů odstraňování takzvaných nebezpečných stavů. V tomto případě se zpravidla jedná o práce na poničených střechách, ale také může jít o strom: pokud ještě není spadlý, ale nebezpečně nakloněný a pádem hrozící – pak je třeba kácet, aby se předešlo možným škodám na majetku a možná i na zdraví. Nejvíce zásahů, a to 18, hasiči v pátek zaznamenali na Praze-západ; dále pak v okrese Kladno (13) a na Mladoboleslavsku s Nymburskem (po 11).

Poškozené hroby na slánských hřbitovech po vichru 21. října 2021.
Na Kladensku vyjeli hasiči ke stovkám událostí, na majetku jsou velké škody

Hlášení o nových událostech, kde bude pomoc potřebná, lze očekávat i během soboty. Zřejmě zejména z chatových oblastí, kam majitelé o víkendu vyjedou zkontrolovat stav svého majetku.

Ve čtvrtek středočeští hasiči zaznamenali 1165 událostí spojených se silným větrem. K nejzasaženějším regionům patřily Kladensko (166), Praha-východ (135), Benešovsko (137) a Mladoboleslavsko (120). Relativně nejušetřenější zůstalo Kolínsko s „pouhými“ 55 zásahy. I ve čtvrtek jednoznačně převažovalo odklízení stromů, které nárazy větru neustály – takové případy byly 803. S vlivy počasí se však bezprostředně pojilo hned 24 dopravních nehod: nárazy do spadlých stromů, strom zřícený na auto, ale i převrácená vozidla či jejich přívěsy.