Předchozí
1 z 15
Další

Radim Linhart, pianista zapsaný v Guinessově knize rekordů, Praha

Radim Linhart, pianista zapsaný v Guinessově knize rekordů.Radim Linhart, pianista zapsaný v Guinessově knize rekordů.Zdroj: se svolením Radka Linharta

Novému prezidentovi Petru Pavlovi vzkazuji, že mu hrozně fandím, mám ho hrozně rád a jsem rád, že se to podařilo. Jeho vítězství je přesně to, co potřebujeme. Je to ideální. Bohužel lidem, kteří to nepochopili a nevolili ho, chybí nějaké vzdělání a zkušenost. Je to nevědomost. Mají jinak nastavené priority. Ať pan Pavel dělá, to co dělá, pracuje výborně, a i tito lidé výsledky musí časem sami vidět.

Karolína Kripnerová, architekta a spoluzakladatelka Architektů bez hranic, Praha

Karolína Kripnerová, architekta a spoluzakladatelka Architektů bez hranic.Karolína Kripnerová, architekta a spoluzakladatelka Architektů bez hranic.Zdroj: se svolením Karolíny Kripnerové

Zvítězil generál Petr Pavel a já bych mu vzkázala, aby šel lidem příkladem ve snaze o vzájemné porozumění, v posílení solidarity s těmi, kteří potřebují pomoct, a také v budování občanské společnosti, která se zajímá o své okolí a aktivně se na něm podílí.

Jaroslav Petrásek, náčelník TJ Sokol Český Brod

Jaroslav Petrásek.Jaroslav Petrásek.Zdroj: Deník/Jana Martinková

Novému prezidentovi bych vzkázal, že byl od začátku můj favorit. Moc mu držím palce, aby ho prezidentování nepokřivilo, aby na sebe nenechal házet špínu, nenechal se otrávit. Po mnoha letech budeme mít prezidenta, kterého si budeme vážit my i ve světě, což od dob Václava Havla mělo sestupnou tendenci. Pro zakopání zákopů toho nemůže udělat o moc víc, než dělá dosud. Ať dál tak vystupuje tak, jak vystupuje, nestraní nikomu, dokáže, že je chlap na svém místě, že co řekne, to platí.

Luděk Konopáč, politolog ve výslužbě, Mlékovice u Kouřimi

Luděk Konopáč.Luděk Konopáč.Zdroj: Deník/Jana Martinková

Z jednotlivých stran, ať už opozice či vládní strana, se nového prezidenta budou snažit ovlivnit. Budou se snažit, aby ze své pozice působil dle jejich představ. Novému prezidentovi bych vzkázal, aby se tohoto vyvaroval. Zákopy vzniklé kampaní se nezakopou. I když to třeba nebude vidět, budou se spíš prohlubovat.

Lukáš Trejbal, novinář, básník, frontman kapely Oliverova dálka

Lukáš Trejbal, novinář, básník, frontman kapely Oliverova dálka.Lukáš Trejbal, novinář, básník, frontman kapely Oliverova dálka.Zdroj: Deník/Miroslav S. Jilemnický

Vzkázal bych mu, aby se choval dál tak, jak se choval během kampaně. Slušně, klidně a důstojně. Ale to on by dělal, i kdybych mu to neporadil. Myslím, že bude dobrým prezidentem a skutečně může lidi spojovat.

Jan Červinka, ředitel Městské knihovny v Nymburce

Jan Červinka, ředitel Městské knihovny v Nymburce.Jan Červinka, ředitel Městské knihovny v Nymburce.Zdroj: Deník/Miroslav S. Jilemnický

Co přeji novému prezidentovi? Buďte moudrý a laskavý. A ať je taková i celá společnost. Ať je sečtělá a vzdělaná. Cesta vede přes knihovny.

Martin Tvarůžek, hokejbalista a podnikatel, Rakovník

Martin Tvarůžek, hokejbalista a podnikatel, Rakovník.Martin Tvarůžek, hokejbalista a podnikatel, Rakovník.Zdroj: se svolením Martina Tvarůžka

Panu prezidentovi Pavlovi bych v první řadě pogratuloval. Vedl korektní boj i přesto, že soupeře měl těžkého, dle mého názoru, v kampani jdoucího 'přes mrtvoly' a šířícího zbytečné a poplašné zprávy. Pavel nebyl kandidátem, který vedl útočnou nebo lživou kampaň. Za svůj škraloup z minulosti se neschovával a navíc se omluvil. Snaží se mluvit k věci, naslouchá druhou stranu a nemluví o sobě samým jako o polobohovi. Proto si myslím, ze jako prezident bude člověkem na pravém místě a díky svému nadhledu a inteligentnímu vystupování dokáže rozdělené tábory voličů časem stmelit.

Jarmila Štolcová, středoškolská učitelka, majitelka Jezdeckého klubu Spongilit, Hředle

Jarmila Štolcová, středoškolská učitelka, majitelka Jezdeckého klubu Spongilit, Hředle.Jarmila Štolcová, středoškolská učitelka, majitelka Jezdeckého klubu Spongilit, Hředle.Zdroj: Deník/Josef Rod

Novému panu prezidentovi Pavlovi bych chtěla v první řadě pogratulovat ke zvolení a popřát mu, aby i nadále byl plný síly, dobrého zdraví a měl kolem sebe tým správných lidí. Je zvolen do čela České republiky v opravdu nelehké době, a proto věřím, že všechny hodnoty, které uznává a drží se jich, povedou ke správným rozhodnutím a dobré reprezentaci České republiky. Příkopy v naší společnosti vzniklé v průběhu prezidentské kampaně dle mého názoru brzy zmizí, neboť jsem přesvědčena, že pan prezident během své funkce přesvědčí i své nevoliče o tom, že je pro český lid dobrým prezidentem.

Dmytro Romanovský, katolický kněz, farář z Čáslavi

Dmytro Romanovský.Dmytro Romanovský.Zdroj: archiv Dmytra Romanovského

Panu prezidentovi bych vzkázal, aby zůstal pevný ve svých dobrých předsevzetích. A aby opravdu plnil roli vůdčího typu, která prezidentovi náleží. Tedy aby byl dobrým vůdcem lidu. A co má prezident udělat, aby se daly zakopat příkopy vzniklé kampaní? Všechno vychází z odpuštění. To znamená, odpusťme si, co jsme v těch minulých týdnech prožili a s čím jsme se museli setkávat a nějak zápasit. Myslím, že cesta smíru je tím nejlepším krokem právě k uhlazení příkopů a toho všeho, co mezi námi nastalo.

Štěpán Kacafírek, bývalý prvoligový fotbalista, Církvice

Fotbalista Štěpán Kacafírek.Fotbalista Štěpán Kacafírek.Zdroj: Deník/Luboš Hájek

Aby byl spravedlivý, dobře řídil naši zemi a abychom na něj mohli být náležitě hrdí. Aby naši zemi dobře reprezentoval v zahraničí a dodal jí důstojný šarm. A co má prezident udělat, aby se daly zakopat příkopy vzniklé kampaní? Určitě by si měl sportovně podat se soupeřem ruku a zakopat tak pomyslnou válečnou sekeru, kterou mezi sebou v rámci kampaně měli. Protože nikde není psáno, že Andrej Babiš nemůže být příštím předsedou vlády. Bylo by dobré, kdyby našli společnou řeč a naučili se spolu v politickém světě fungovat.

Zdeněk Kuchyňka, ředitel Sládečkova Vlastivědného muzea v Kladně

Zdeněk Kuchyňka, ředitel Sládečkova Vlastivědného muzea v Kladně.Zdeněk Kuchyňka, ředitel Sládečkova Vlastivědného muzea v Kladně.Zdroj: Deník/Jan Brabec

Především novému prezidentovi blahopřeji k jeho zvolení. Věřím, že se stejným klidem a rozvahou jako dosud bude i nadále řešit všechny problémy, které mu v době jeho prezidentského mandátu přijdou do cesty. Doufám, že to bude skutečně prezident, který dokáže příkop vzniklé prezidentskou kampaní „zasypat“ a že bude naslouchat jak svým příznivcům, tak i odpůrcům, protože je potřeba najít konsenzus. Doufejme, že po letech budeme mít prezidenta, který nebude rozdělovat společnost, ale bude ji stmelovat.

Zdeněk Manina, sochař, kreslíř, malíř, pedagog, Kladno

Zdeněk Manina, sochař, kreslíř, malíř, pedagog, Kladno.Zdeněk Manina, sochař, kreslíř, malíř, pedagog, Kladno.Zdroj: se svolením Zdeňka Maniny

Panu prezidentovi gratuluji ke zvolení a vzkázal bych mu, aby se mu dařilo naplňovat to, co sliboval před volbami a aby v tom pokračoval dál. Věřím, že povede naši společnost k hodnotám a ke slušnosti. Úplně bude stačit, když nebude dělat to, co dělal dosud prezident Zeman. Co se týká rozdělené společnosti a zasypávání příkopů, které se tvořily dlouhé dvě desítky let, nebude to snadné a jistě to bude běh na dlouhou trať. Věřím, že i v tom bude prezident Petr Pavel úspěšný. Je to člověk, který umí jednat, a myslím, že dokáže odolávat tlakům zvenčí.

Helena Cynková, majitelka zooparku Statek u Merlina, Chyňava

Helena Cynková, majitelka Statku u Merlina v Chyňavě.Helena Cynková, majitelka Statku u Merlina v Chyňavě.Zdroj: Deník/Michal Bílek

Panu Petru Pavlovi gratuluji k jeho vítězství a jsem velmi ráda, že český národ pochopil, že volit lháře by nebyla šťastná cesta. Co se týče rozdělení společnosti. Kdysi dávno se říkalo, že v kontextu úřadu králů se vždy poddaní a společnost chovala stejně jako její vedení. To znamená, že pokud vláda přestane lhát a podvádět, a stejně tak se bude dít v parlamentu, tak se to promítne do společnosti a zavládne tu větší klid a smír. Myslím si tedy, že Petr Pavel je člověk natolik pevného charakteru, že je schopen se postavit lžím, které tu byly provázeny od covidu a už dávno předtím, a všemu výrazně pomoct.

Pavel Vítek, zpěvák a muzikálový herec, Karlštejn

Pavel Vítek, zpěvák a muzikálový herec.Pavel Vítek, zpěvák a muzikálový herec.Zdroj: Lenka Hatašová

Určitě bych Petru Pavlovi, jako jeho volič, pogratuloval k vítezství. To zaprvé. A zadruhé jsem přesvědčen, že ve své funkci prezidentskému úřadu, a určitě i celé zemi, vrátí důstojnost a morální hodnoty. Zároveň si myslím, že vzhledem k jeho zkušenostem z diplomacie bude tím jednotícím prvkem, který skutečně naší momentálně zásadně rozdělenou společnost dokáže opět sjednotit. A to je přesně to, co nyní jako národ potřebujeme.

Václav Tobrman, profesionální klavírista, Mělník

Václav Tobrman, profesionální klavírista, Mělník.Václav Tobrman, profesionální klavírista, Mělník.Zdroj: se svolením Václava Tobrmana

Měl by reprezentovat hodnoty, které jsou společné všem bez ohledu na politické přesvědčení, a zároveň důrazně připomenout, že v jeho zájmu je, aby Češi žili v pohodě a v míru.